Dator > hur man installerar Sound Blaster

 • hur man installerar Sound Blaster


 • Sound Blaster olika ljudkort har gett stöd för ljud för datorer sedan första versionen av kortet släpptes 1989. Sound Blaster-kort klarar att behandla flera kanaler av ljud, och en gång installeras antingen i en PCI eller PCI-Express-port, kan ge ett brett utbud av sunda val, spelar alla typer av ljud datorn kan generera. Även med en väl högtalarinställningen det nyligen installerade ljudkort kan tillhandahålla alternativ från stereoljud till full 5,1 eller 7,1 högtalare surroundljud-med vissa modeller är certifierade för teater-liknande THX ljudkvalitet.

  Du behöver:
  PC
  . Skruvmejsel.
  Sound Blaster-ljudkort.
  Drivrutinerna för ljudkortet.
  Ljudkort CD-kabeln.


  1.
  Stäng av datorn och dra ur från nätaggregatet.
  2.
  Öppna datorn mål att exponera kortplatser på moderkortet. Utbyggnaden slots är raden av tider på baksidan av moderkortet så det stämmer med en rad omfattas öppningar i den bakre delen av ärendet.
  3.
  Kontrollera om din Sound Blaster använder ett PCI-anslutning eller en PCI-Express x1-anslutning. Undersök kontakterna sitter på undersidan av kortet. Om anslutningarna är ungefär två inches i längd då kortet är ett PCI-E x1-kort. Om anslutningarna är cirka sex inches i längd då den använder en PCI-kortplats.
  4.
  Lokalisera PCI eller PCI-Express-kortplats i raden att din Sound Blaster kräver. I nyare moderkort spåret kommer att ligga direkt under den förlängda PCI-Express-kortplats, igen på en liten låsspaken på baksidan av facket. I äldre styrelser PCI-slot kommer att vara placerad under en Accelerated Graphics Port-plats, som också innehar en spärr.
  5.
  Ta bort täcker baren från kortplatsen där du kommer att installera Sound Blaster. Skruva loss fästskruven som håller baren på plats i målet och dra reglaget ur sitt läge.
  6.
  Installera ljudkortet genom att skjuta kontakterna jämnt i facket. Baksidan av kortet ska vara i nivå med öppningen på baksidan av målet. Tryck på ovansidan av kortet ordentligt för att se till att den väl sitter i kortplatsen, och sedan skruva i skruven för att säkra det på plats.
  7.
  Anslut kabeln från cd-in anslutning på toppen av ljudkortet till ljudkortet kontakten på baksidan av den optiska enheten, om du datorn har installerat något.
  8.
  avsluta ärendet och anslut nätsladden till vägguttaget.
  9.
  Anslut dina högtalare eller hörlurar till den bakre på ljudkortet. Använd den limegröna färgade utgången på baksidan av ljudkortet som ditt huvudsakliga högtalaranslutning. Anslut högtalare till den svarta kontakten, sida högtalarna till silver kontakten, subwoofer eller centerhögtalare till den orange kontakten och om du använder en mikrofon ansluta den till rosa kontakten.
  10.
  Slå på datorn och låta ditt operativsystem för att installera drivrutiner för Sound Blaster-ljudkort. Om din dator inte automatiskt installera drivrutiner, installera dem manuellt genom att använda den CD som medföljde ljudkortet-eller genom att hämta dem från Sound Blaster webbplats. När drivrutinerna är installerade, är din Sound Blaster klar för användning.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur du fyller bläckpatroner

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en HP Officejet patron
 • hur man fixar kod 39 på Windows Vista
 • kan du koppla upp ps3 controllers till din dator?
 • hur man fyller en uttorkad bläckpatroner
 • hur du installerar extra RAM-minne
 • hur koppla in min bärbara dator till min TV
 • Ta bort program från en dator manuellt
 • hur man gör en ny dator med ett gammalt moderkort
 • hur man fixar en saknad ljuddrivrutin
 • hur man rengör ett fet laptop tangentbord