Dator > hur man byter ett moderkort utan xp installera

 • hur man byter ett moderkort utan xp installera


 • Även om operativsystem som Windows XP kan användas för mer än ett decennium (Windows XP släpptes 2001), blir datorhårdvara alla utom föråldrade inom loppet av två till fem år. Om du behöver uppgradera ditt moderkort och ändå vill använda Windows XP, har du tur. Processen är så enkel som att byta gammalt mot nytt

  bort den gamla moderkort


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort alla sladdar från baksidan av datorn tornet. Detta sker främst av säkerhetsskäl, men också kan du enkelt ta bort ditt moderkort.
  2.
  Lägg datorn på en stabil, plan yta såsom ett bord eller ett golv. När som, ta bort sidopanelen att exponera moderkortet.
  3.
  Koppla alla kablar från moderkortet, inklusive IDE (kabeln mellan CD /DVD-enheter) och SATA ( hårddisk) kablar.
  4.
  Lyft Processorkylare från moderkortet genom att ta bort fyra stödbenen från processorn. Det säkraste sättet att göra detta är att lyfta varje ben, en i taget, fast men försiktigt tills du hör en pop. När varje ben tas bort, lyft försiktigt kylflänsen från processorn och lägg den åt sidan.
  5.
  Ta bort moderkortet genom att lossa skruvarna som håller styrelsen inne i tornet. De flesta moderkort hålls med åtta skruvar, men vissa kräver 12. Placera varje skruv åt sidan när du tar bort dem som du behöver dem igen inom kort. Efter att alla skruvar är borta, lyft moderkortet ur tornet och lägger den åt sidan.

  Installera nytt moderkort


  1.
  Sätt i det nya moderkortet i datorn, anpassa styrelsen med både baksidan och hålen för skruvarna. När du har anpassat den nya styrelsen, det sitter fast ordentligt med skruvarna som antingen innehas den gamla styrelsen i eller med de nya skruvarna från moderkortstillverkaren.
  2.
  Placera CPU kylfläns tillbaka på moderkortet, anpassa den så att den både snäpper fast över processen och, i tillämpliga fall, når fläkten strömkabeln sin sockel. Om det behövs, byta processorn från den gamla styrelsen att den nya styrelsen innan du placerar CPU kylflänsen.
  3.
  Återanslut alla kablar till moderkortet. Se hur detta är ett nytt moderkort kan det ta ett par minuter att hitta alla rätt spår.
  4.
  Stäng din dator torn och placera det där du hade det tidigare . Återanslut alla kablar som leder till baksidan av tornet och din swap är komplett.

  Tips och varningar


 • Med några moderkort, normalt de med byte av processor typer (e. g. Intel till ATI, eller vice versa), måste du kanske logga in i Windows innan moderkortet byta och ta bort alla moderkort-centrerad förare till att underlätta processen. Men med Windows XP Service Pack 3 OS (operativsystem) kommer att byta till standard Windows-drivrutiner om moderkortet drivrutinerna är oförenliga.
 • inte Försök att byta ut moderkort, eller ens öppna datorn tornet, utan första kopplar loss kablarna. Underlåtenhet att göra detta kan leda till allvarliga personskador.

Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:Hur du tar bilder från datorn och visa dem på en TV

Relaterade artiklar


 • kan du koppla upp ps3 controllers till din dator?
 • Kan jag installera ett nytt moderkort i min hp dator?
 • hur du ställer in en Linksys-router som en proxyserver
 • hur du installerar en ny intern hårddisk för Windows XP
 • hur man fixar problemen med min dator skärm
 • bör USB-enheter att formateras till NTFS?
 • Vad är byte & hertz?
 • hur du tar bort sidokåpan en Dell Studio XPS stationär
 • hur man bygger en pc speldator
 • hur man gör en ny dator med ett gammalt moderkort