Dator > hur du uppdaterar dina drivrutiner för din bärbara

 • hur du uppdaterar dina drivrutiner för din bärbara


 • Om du har en bärbar dator som inte är helt ny, kanske har du undrat hur man uppdaterar sina förare så att din hårdvara fungerar så effektivt som möjligt. Oavsett om du installerar om operativsystemet, försöker att lösa ett problem med din bärbara dator eller helt enkelt bara försöker få det att fungera bättre, det finns två huvudsakliga sätt du kan gå om en uppdatering av dess förare

  Använd Windows Update


  1.
  Starta datorn och öppna Windows Update. För att göra detta, klicka på "Start", sedan "Alla program" och sedan "Windows Update. "Om du kör Windows XP, kommer en webbläsare starta och du kan bli tillfrågad om du vill köra en viss ActiveX plugin, som du ska göra. Om du kör Windows Vista eller Windows 7, ett specialiserat Windows Update-program visas.
  2.
  Gå igenom alla Windows Genuine validation kontroller eller Windows Update uppdateringar som krävs, sedan välja alternativet att installera Valfria uppdateringar. Vänta medan Windows Update söker igenom din dator och försöker hitta drivrutin uppdateringar för din hårdvara.
  3.
  Välj att visa tillgängliga drivrutiner (om någon finns). Om det finns en drivrutin för hårdvaran du söker, välj den genom att välja alternativknappen eller kryssrutan bredvid namnet och klicka sedan på knappen Installera långt upp i fönstret. Uppdateringen kommer att laddas ner och installeras på din laptop. När installationen är klar, starta om datorn om du uppmanas.

  Kontrollera tillverkarens hemsida


  1.
  Lär dig laptop tillverkare och modell. Exempel på möjliga tillverkare Acer, Alienware, Dell, HP, Sony eller någon av ett antal datortillverkare. Modellnumret får tryckas ovanför tangentbordet på den bärbara datorn, under det på ett klistermärke eller ens etsade direkt till den bärbara datorn chassit. Du kan också ta reda på tillverkare och modell information genom att högerklicka på "Den här datorn" inne i operativsystemet och klicka på knappen "Egenskaper".
  2.
  Gå till den bärbara datorn tillverkarens officiella hemsida och gå till deras "Drivers" eller "Downloads". Välj den modell som motsvarar din bärbara dator och visa alla drivrutiner och nedladdningar som är tillgängliga för det operativsystem som du har installerat.
  3.
  Drivrutin för viss del av hårdvara som krävs. Spara den på din bärbara dator och kör filen installation av drivrutiner. Följ instruktionerna som ges och vidare genom installationen tills den är klar. Starta om din bärbara dator om det behövs.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man ansluter en mikrofon på Skype

Relaterade artiklar


 • utrustning som krävs för att ansluta till Internet
 • det bästa sättet att koppla upp en dator till en plasma-TV
 • typer av tonerkassetter
 • hur man får xp att känna igen en SATA DVD-enhet
 • hur man kan räkna ut hur mycket minne för att köpa till min dator
 • rensar personlig information från en Palm Tungsten T3
 • hur man skapar en ny partition för fri agent
 • Hur konvertera ett SD-kort till en USB-
 • hur du vill visa foton från en laptop till en projektor
 • hur du lägger till en IDE-hårddisk till en sata setup