Dator > hur du lägger till en IDE-hårddisk till en sata setup

 • hur du lägger till en IDE-hårddisk till en sata setup


 • Med tekniska framsteg rör sig så snabbt, försöker vi ofta att rädda vad vi kan från äldre datorer. IDE-enheter, som egentligen kallas ATA-hårddiskar eller (P) ATA-hårddiskar, är en äldre teknik för hårddiskar, men om du vill vara sparsam kan du också använda den i en nyare dator med en SATA-setup. Det kan vara det mest praktiska sättet att gå om du bara uppgraderat moderkort och du vill kopiera information från din gamla hårddisk. Denna teknik är också användbart om du behöver återställa information från en äldre enhet.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . IDE-hårddisk.
  Hårddisk monteringsskruvarna eller konsoler.
  IDE flatkabel.
  ATA IDE-till-SATA-adapter.
  SATA-kabel.


  1.
  Öppna datorn fallet med en skruvmejsel och placera den på sidan med hålen på moderkortet mot dig. Denna process varierar mellan dator fall. Se till att datorn är avstängd, men inkopplad så den håller jordad. Ha alltid dina bara händer eller armar vidrör metallyta i datorns hölje när man gör någonting i ärendet. Detta skyddar de inre komponenterna från statisk chock.
  2.
  Identifiera om ditt moderkort har en IDE-styrenhet. Leta efter den på moderkortet. Hamnen är rektangulär plast, mäter ca 2 1 /2 inches med 3 /8 tum och har 40 stift anpassas i två rader på insidan. Det finns i allmänhet en etikett silke-screening på moderkortet bredvid porten där det står "IDE 0", "IDE 1" och så vidare, för varje port. Det kan vara upp till fyra portar, men det är normalt en eller två.
  3.
  Ställ hårddisken för "Cable Select. "Det finns en bygel väljare på hårddisken ligger mellan IDE-porten och strömmen hamnen. Flytta bygeln till stift par för" Cable Select "betecknas med silk-screen på ovansidan av hårddisken.

  4.
  Installera ATA-IDE-hårddisk i enhetsfacket i ärendet. Skjut in enheten i facket och fäst det med medföljande skenor eller skruv. Kontrollera att IDE och elanslutningar är placerade mot insidan av fallet. Anslut nätkabeln från vägguttaget.
  5.
  Anslut hårddisken till moderkortet. Anslut IDE flatkabel till moderkortet och hårddisken. Var noga med att anpassa "stift 1" på flatkabeln med "stift 1" på kontakterna. Om ditt moderkort inte hade en ATA IDE controller, måste du installera en ATA IDE-till-SATA-adapter. Anslut adaptern till hårddisken och använda en SATA-kabel för att ansluta adaptern och nästa tillgängliga SATA-port på moderkortet.
  6.
  Avsluta ärendet och slå på datorn för att konfigurera din hårddisk. Du kanske behöver konfigurera BIOS på datorn innan operativsystemet känner igen det.

  Tips och varningar


 • Du kan också köpa ett PCI ATA-IDE controller istället för hjälp av en adapter, men detta alternativ är dyrare och du bör bara använda det om det inte finns tillräckligt utrymme i ditt fall för enheten och adaptern att passa.

Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:vad är GB på flash-enheter?

Relaterade artiklar


 • hur du bläddrar med en laptop tangentbord
 • hur du hittar den videominne på min Dell-dator
 • hur man installerar drivrutiner på min dator
 • hur man kan öka ljusstyrkan på en Dell laptop
 • gamla laptop använder
 • hur man ansluter HP LaserJet 4 plus med en USB-
 • rensar personlig information från en Palm Tungsten T3
 • hur man köper en medicinsk tangentbord
 • hur man får xp att känna igen en SATA DVD-enhet
 • hur man rengör ett fet laptop tangentbord