Dator > grunderna i datorn kablage

 • grunderna i datorn kablage


 • En blick bakom skrivbordet av många system stationära dator visar en tät labyrint av kablar och ledningar. Varje kabel har ett särskilt syfte, och även om härva kan verka överväldigande, till förståelsen av varje plugin och tråd kommer att bidra till ordning i det trassliga massa kaos lurar bakom datorn

  Strömförsörjning

  Kraftkablar är nödvändiga kablar för alla datorsystem. På PC, kommer det normalt vara två elkablar-en ledande från bildskärmen, och den andra från CPU-fallet. Dessa är svarta, och har vanlig tre stift pluggar på slutet. Vissa tillbehör som externa högtalare, skrivare och skannrar, kommer också att ha kraftkabel, många tryckerier använder kablar som är av en identisk stil till datorn och bildskärmen. Om du har en etikett maskin, överväga att göra etiketter som beskriver enheten som varje sladd befogenheter, och sedan sätta etiketten nära kontakten, för att göra frånkopplingar lättare. Monitorn

  A /V-kablar

  är ansluten till datorn med hjälp av en VGA-kabel. Detta är en tjock-kabel med ett trapetsformat plugg på varje ände som vanligtvis är satt med ett par skruvar. Ena änden ansluts till datorn, och den andra ansluts till skärmen. Datorer med integrerad bildskärmar (t. ex. vissa iMac och HP Pavilion maskiner) kommer inte att ha separata VGA-kablar.

  Kringutrustningskablar

  möss, skrivare, tangentbord, skannrar, digitalkameror, handdatorer har för att ansluta till datorn på något sätt. Den typiska anslutningen är en USB-eller FireWire-anslutning, dessa är platt metall kontakter som glida in öppningarna i ryggen eller framför datorn. Vissa datorer har speciella runda pluggar för tangentbord och möss som är färgad grön eller lila, dessa kan användas istället för en USB-port för äldre utrustning. Dessutom, högtalare och mikrofoner använda en RCA-uttaget, som är en enda metall plugg cirka 3 /4 inches lång som ansluts direkt i datorn. Som med strömkablar, märkning varje sladd vid den punkt den ansluts till datorn kommer att göra det lättare att koppla ur eller byta sladdar.

  Nätverkskablar

  En standard Ethernet (nätverk) kabel ser ut som en telefonkabel men med bredare huvud, det sticks in i nätverkskortet i datorn i ena änden, och in i väggen eller en router på andra änden. Dessa kablar kan vara av vilken färg som helst, men grå är typiskt.

  Cable Management

  Undvik frestelsen att helt enkelt gömma kablar bakom ett skrivbord. Coil dem ordentligt så de inte slåss med varandra. Använd twist band eller kardborrband att ta upp överflödig kabel längd.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:Hur kan jag hämta en Internet drivrutin när jag inte kan ansluta till Internet?

Relaterade artiklar


 • hur man får xp att känna igen en SATA DVD-enhet
 • Hur kan jag hämta en Internet drivrutin när jag inte kan ansluta till Internet?
 • kan du koppla upp ps3 controllers till din dator?
 • gamla laptop använder
 • grunderna i datorn kablage
 • hur man skapar en ny partition för fri agent
 • vad är skillnaden mellan seriella portar och USB-portar?
 • Hur konvertera ett SD-kort till en USB-
 • Skillnaden RAM-minne på grafikkort
 • hur man ställer in en gratis trådlös internetuppkoppling