Dator > digital lagring för en filmfil

 • digital lagring för en filmfil


 • Produktion av högupplöst video och digitalt film kräver den senaste hårddisken tekniken för att spela in och spela stora filmfiler. Datorhårdvara nu kan spela in timmar av TV-program, filmer och annan video och resurser film. Att veta hur till stånd en konsekvent inspelning och uppspelning av digitala media beror på att använda rätt typ av hårddisk. Här är en lista över vad man ska leta för att välja digital lagring för dessa typer av mediafiler.

  Kapacitet

  Du kan inte ha för mycket lagringsutrymme när du bygger digital film arkiv, eller arbeta i en professionell video-och filmproduktion miljö. Köp en så stor enhet som din budget tillåter. Kapacitet på 1 till 2 terabyte (en terabyte är en 1000 gigabyte) som är lämpliga för digital video lagring. Ytterligare kapacitet kan uppnås med hjälp av en hårdvara som hanterar flera enheter arbetar tillsammans. RAID står för "Redundant Array av billig (eller oberoende) diskar" och en RAID-kontroller gör att du kan lägga till lagringskapacitet genom att behandla flera enheter som en enda plats för dina stora filmfiler.

  Speed

  Uppspelning och inspelning av digitala filmer kräver enheter som snurrar högre än normalt hastigheter för att flytta data till och från enheten snabbt nog för att uppnå en varaktig uppspelning av media utan pauser eller avbrott medan data lagras eller hämtas. Disk hastigheter beroende på hastigheten den interna hårddisken snurrar inom enheten. Hårddiskar som används för digital medieproduktion har spinn på minst 7200 varv. Vissa enheter uppnå spinn på 10. 000 till 15. 000 varv.

  Kylning

  med interna hårddiskar snurrar med otroliga hastigheter kan enheter som används för live filmuppspelning producera en enorm mängd värme. Dessa enheter måste vara cool för att upprätthålla sin dataöverföringshastigheter och fungera tillförlitligt. Huruvida dessa enheter använder en extern låda som ansluts till datorn eller är installerade i datorn, måste tillräcklig kylning uppnås. Väl utformade enheter som används för digital medieproduktion ingår fans som aktiveras när hårddisken temperaturen stiger till en viss gräns.

  Genomströmning

  Bortom hastigheten på själva hårddisken, inspelning och uppspelning av digital film filer kräver en hel del bandbredd. Bandbredd hänvisar till mängden data som kan överföras vid en given tidsintervall mellan enheten och värddatorn. En enda ström av helskärmsläge standard definition video kräver minst 10 till 20 megabyte per sekund i konstant dataflöde. Okomprimerad högupplöst video kan kräva genomströmning på upp till 200 megabyte per sekund. Som ett resultat behöver din hårddisk ett lämpligt gränssnitt med datorn utformad för dessa höga dataöverföring. Även om gränssnitt har ändrats för att hänga med ständigt ökande dataöverföringshastigheter, är eSATA nu det bästa gränssnittet för moderna medier klassade drivenheter. Välj enheter med eSATA anslutning.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur du bläddrar med en laptop tangentbord

Relaterade artiklar


 • hur du hittar den videominne på min Dell-dator
 • hur man installerar drivrutiner på min dator
 • Hur konvertera ett SD-kort till en USB-
 • hur man byter laptop lcd CCFL-bakgrundsbelysning lampa
 • rensar personlig information från en Palm Tungsten T3
 • hur man ansluter HP LaserJet 4 plus med en USB-
 • hur man köper en medicinsk tangentbord
 • hur man väljer den bästa gaming grafikkort
 • kan du koppla upp ps3 controllers till din dator?
 • hur man hittar hur mycket RAM din dator har