Dator > de bästa sätten att säkerhetskopiera en iMac

 • de bästa sätten att säkerhetskopiera en iMac


 • Säkerhetskopiera data på din iMac-eller en dator, för den delen-är en nödvändig rutin för att hantera i denna tidsålder, som hårddiskar kan dö utan förvarning. Även priset för ersättning interna hårddiskar har minskat kraftigt under de senaste åren har kostnaden för att återhämta data fortsatt mycket hög. Det finns flera olika metoder för att säkerhetskopiera dina data, som alla har sina egna uppsättningar av för-och nackdelar

  tredje part apps

  Före 2007-versionen av Apples Leopard OS (X. 5), men att användarna tvungna att använda en tredjeparts paket för att säkerhetskopiera data. Dessa val varierade från SilverKeeper, ett gratisprogram verktyg för att ytterst sofistikerade och komplexa paket, såsom Veritas Backup, som är bättre lämpade för företagsmiljöer. Även denna typ av programvara var tämligen tillförlitliga, ibland användare kämpade med att konfigurera uppsättningar, de mallar och återställande av data.

  DVD och CD skivor

  En annan populär metod är manuellt säkerhetskopiera dina data till en extern hårddisk. Proffsen den här metoden är att du kan säkerhetskopiera exakt vad du behöver och inte undvika att förlora tid /ansträngning /diskutrymme säkerhetskopiera onödiga eller överflödiga filer. Nackdelarna med denna metod är att det kräver en medveten ansträngning för att se till att du säkerhetskopierar dina data regelbundet. En variant av denna metod är brännande dina viktiga filer till en CD eller DVD i stället för att kopiera dem till en extern hårddisk.

  Time Machine

  Apples OS X. 5 innehåller Time Machine, ett verktyg för säkerhetskopiering som kör regelbundet, inkrementella säkerhetskopior. Det enda extra som krävs är en extern hårddisk, eller Apples Time Capsule, som i huvudsak ett trådlöst AirPort-enheten med en hårddisk inbyggd Medan dyrare än att köpa en standard flygplats och en motsvarande storlek hårddisk, det ger användare med flera datorer möjlighet att säkerhetskopiera till en central plats.

  Off-site Alternativ

  En ny utveckling som blir allt dragkraft med hemanvändare är en off-site backup. Ett litet program installerat på datorn kan du säkerhetskopiera data till en off-site server, som är till hjälp i händelse av datorn stöld eller brand. Nackdelen med detta är att det är en pay-per-GB-modellen, vilket innebär att mer data som du säkerhetskopiera och lagra, desto mer kostar det. Vissa tjänster (t. ex. Mozy) erbjuder en gratis version av detta, men med 2 GB.

  Disaster Proofing-Data

  I en perfekt värld, det bästa sättet att säkerhetskopiera en iMac använder en multi- flera steg. Bränn viktiga filer (bilder, personliga och arbete dokument, arkiverade e-post) på en DVD på en regelbunden basis, konfigurera hårddisken för att köra Time Machine och dra nytta av en av de gratis online-tjänster att backa upp några av dina viktigaste filer ( nuvarande arbete eller ekonomiska dokument). Även om du skruva upp på att bränna DVD, har du fortfarande dina data säkerhetskopieras i händelse av en hårddisk katastrof.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man använder en parallell usb adapter med Windows XP

Relaterade artiklar


 • hur man kopierar en bärbar enhet till en PC-enheten
 • Hur du tar bilder från datorn och visa dem på en TV
 • hur man installerar drivrutiner på min dator
 • hur man hittar datorns maskin-ID
 • Hur data jag föra över från min externa hårddisken?
 • olika ergonomiska tangentbord
 • Kan jag installera ett nytt moderkort i min hp dator?
 • hur man ansluter en trådlös andra dator till en gateway modem
 • hur man installerar Sound Blaster
 • hur man hittar bios version nummer på en dator