Dator > Kan jag installera ett nytt moderkort i min hp dator?

 • Kan jag installera ett nytt moderkort i min hp dator?


 • En Moderkortet är central del av kretsar i en dator, koppla samman alla de andra hårdvarukomponenter ihop till ett operativt system. Installerar en ny är ungefär lika intim som det blir när det gäller att arbeta med datorn, på grund av alla berörda arbetet, men själva processen är ganska lätt

  Fastställande Hardware Compatibility

  Eftersom alla andra hårdvara i en dator hänger ihop om moderkort, se till att ditt nya moderkort kommer att vara kompatibel med alla befintliga maskinvara du vill fortsätta att använda. Detta gäller den centrala processor, minne, nätaggregat, grafikkort, ljudkort (om du har någon), hårddiskar och allt annat som är fysiskt ansluten till moderkortet. Det gäller inte för hårdvara som är ansluten till hamnar utanför moderkortet, som USB och FireWire-enheter, högtalare, skrivare, modemet och bildskärmen. Till exempel har ditt moderkort ha exakt rätt uttag storlek för din central processor, samt ett stöd buss frekvens.

  Du kan få denna information från din maskinvarukomponenterna "användarmanualerna, eller på tillverkarnas webbplatser. Du behöver egentligen inte veta vad alla siffrorna betyder (även om det hjälper), du behöver bara kontrollera moderkortet specifikationer mot specifikationer maskinvarukomponent att se till att de stämmer överens. Om de inte gör det kan du sluta med en dyr Papperspress.

  Göra uppgraderingar

  En moderkort uppgradering är en stor möjlighet att uppgradera annan hårdvara också. Du kommer att bli kopplar allting ändå. Datorhårdvara också blir föråldrad snabbt. Om du kör äldre hårdvara, kan du inte kunna hitta en lämplig ersättare moderkort och kan ha något annat val än att uppgradera annan hårdvara. Även om du inte har ett val, är det faktum att en på äldre modell moderkort håller tillbaka din förmåga att göra uppgraderingar av maskinvara eller tillägg i framtiden. Om du planerar att uppgradera eller lägga kärna hårdvara i framtiden köpa ett moderkort som stödjer det.

  Köpa en Moderkort

  Använd Internet för att göra dina läxor. Moderkort har många tekniska specifikationer, olika fysiska layouter och varierande rykte. Du måste se till att du köper en kompatibel moderkort, och du kommer också vill se till att du köper en bra en. Läs djupgående tester av specifika modeller som du funderar på. Du kan besöka dina favoritwebbplatser Tech platser och sök efter recensioner där eller du söka i hela Internet genom att googla för modellnumret på moderkortet i fråga och att lägga till "granskning" i din sökning.

  Installation

  First, säkerhetskopiera din hårddisk till en extern en, om något går fruktansvärt fel.

  När du är redo att utföra installationen, koppla ur din dator. Rengör dina händer. Jorda dig själv. Rör inte direkt vid någon kretsarna direkt på något ställe i processen. Öppna upp datorn tornet. Koppla bort så många av de hårdvarukomponenter som ni säkert kan, och placera dem på en ren oladdade, yta. Demontera moderkort från insidan av tornet. Ta bort alla resterande komponenter, såsom CPU, och ställ dem med annan hårdvara. Ta din nya moderkortet ur sin förpackning och följ installationsanvisningarna.

  Det är en bra idé att bara installera de viktigaste hårdvara behövs för att få datorn att den punkt där du kan starta operativsystemet. Detta sätt, om du har problem, har du färre bitar av hårdvara att undra över. Om det fungerar kan du installera sedan de återstående hårdvara.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man kan bli av gamla datorer för pengarna

Relaterade artiklar


 • hur du bläddrar med en laptop tangentbord
 • hur man fixar kontrasten på en Dell laptop
 • typer av tonerkassetter
 • hur man driver format tumme
 • hur man tar reda på USB-drivrutinen för min dator
 • hur man kan bli av gamla datorer för pengarna
 • hur man hittar bios version nummer på en dator
 • hur man tar betalt min mac laptop utomlands
 • Kan jag installera ett nytt moderkort i min hp dator?
 • hur du ställer in en Linksys-router som en proxyserver