Dator > Kan jag byta ut 1GB skrivbord minne med 2 GB minne?

 • Kan jag byta ut 1GB skrivbord minne med 2 GB minne?


 • De flesta out-of-the-box stationära datorer har inte den bästa hårdvaran inuti. En vanlig brist är RAM-minne. Tills nyligen många out-of-the-box datorer endast hade 1 GB RAM, vilket är knappt tillräckligt för att köra moderna operativsystem och applikationer. Om du har ju bara 1 GB, märker du förmodligen att datorn blir långsam när du kör flera program samtidigt. Den goda nyheten är att du kan nästan säkert dubbelt datorns minne med lätthet

  Du behöver:. .
  Skruvdragare

  Kompatibel RAM

  Det viktigaste kravet på nya minne är att det är förenligt med ditt moderkort (i. E. , moderkort). Så, kolla moderkortet specifikationer för att se vilken typ av RAM-minne du behöver. Denna information finns i bruksanvisningen. Om du inte har manualen, kan du inspektera fysiskt moderkortet för att hitta modellnumret, och sedan slå upp det på tillverkarens hemsida för att hämta samma information.

  För det första noterar standard spänning där moderkortet ger ström till minnet. Din nya memory måste vara konstruerade för att arbeta vid denna spänning, eller datorn kan regelbundet kraschar.

  andra noterar att antalet uttag kontaktstift på vardera minneskortplats (typiskt 240). Om din RAM har fel antal kontaktstift, så passar inte korrekt.

  Slutligen noterar stöds frekvenser buss i drift. Dessa finns i megahertz (MHz).

  Kvalitet RAM

  Efter mötet din befintliga hårdvara specifikationer, kommer det fortfarande finnas massor av minne för att välja mellan --- och det är inte alla samma. En av de viktigaste specifikationer som du kanske aldrig har hört talas om är "Memory tiderna" rating, ibland även kallad (korrekt) "CL" eller "CAS latency" rating. Detta är en sekvens av tre till fem nummer (vanligen fyra) separerade med bindestreck, till exempel "5-3-3-15. " Dessa siffror är grundläggande indikatorer minne prestanda. För varje nummer, är lägre bättre. Så, "3-3-3-3" skulle vara bättre än "5-5-5-5".

  Förutom minne tekniska förmåga, är det också tillverkning kvalitet att överväga. För grundläggande hårdvara, är det vettigt att gå med en respektabel tillverkare. Företag som OCZ, Corsair, Kingston och Crucial alla producera kvalitetsprodukter.

  Dubbelt RAM

  Om du vill fördubbla din minne från 1 GB till 2 GB, pinnar planerar att köpa två identiska 1 GB minne som matchar ditt moderkort specifikationer, snarare än 1 pinne på 2 GB minne. Detta sätt, om en av dina minnen av minne går dåligt, kommer datorn fortfarande att kunna köra på den andra.

  Mer imponerande, kanske ditt moderkort har dual-channel minne förmåga. Den dubbla kanaler kapacitet verk genom avräkning av den elektriska fasen av minnen, så att ett stick av minne för att utföra arbete när den andra är i mellan omgångarna. I detta fall kommer minnesplatser på ditt moderkort vara färgkodade i par. Installera bara 2 pinnar av identiska nya minnet (och de måste vara identiska) i färg-matchande slots.

  Installera RAM

  När du har det nya minnet är bara att plugga in den i moderkortet. Det är så lätt. Det finns inga installationsskivor att köra. Minnet är en central del av maskinvaran, vilket innebär att det är "installerad" bara genom att agera av plugga i. Om det finns plats kan du lämna den gamla minne installerad också, i vilket fall du skulle ha 3 GB RAM.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man fixar kontrasten på en Dell laptop

Relaterade artiklar


 • hur man skapar en ny partition för fri agent
 • skillnaderna mellan DVD-R & DVD + R
 • hur man hittar hur mycket RAM din dator har
 • digital lagring för en filmfil
 • rensar personlig information från en Palm Tungsten T3
 • Skillnaden RAM-minne på grafikkort
 • hur du bläddrar med en laptop tangentbord
 • hur du lägger till en IDE-hårddisk till en sata setup
 • hur man fixar kontrasten på en Dell laptop
 • hur man ladda batteriet på en Acer Aspire netbook