Dator > Hur ställer jag en bild som bakgrund?

 • Hur ställer jag en bild som bakgrund?


 • En av de saker som folk gillar mest om att äga sina egna datorer är förmågan att anpassa skrivbordet med bakgrunder, ikoner och ljud. Ändra bakgrund på din dator till en favoritbild är ett enkelt sätt att anpassa din dator och lysa upp din dag

  Förberedelser

  För att använda ett foto för din bakgrund, bör du först överväga storleken och formen på din bildskärm. Eftersom höjd och bredd förhållandet en wide-screen-skärmen är annorlunda än en vanlig bildskärm, kan du välja en bild för din bakgrund som fungerar bra på en stor skärm, till exempel ett landskap. Dessutom, om du har en stor bildskärm kan du välja bilder som innehåller ett livligare bild än vad man kan för en liten bildskärm.

  Välja Bakgrund

  I ditt val av bakgrund, måste du bestämma om du vill använda en bild fil från din egen dator eller en som du har hämtat från Internet. Om du vill ladda ner en bild från Internet, det finns många källor för vackra bilder du kan använda som skrivbordsbakgrund. En snabb sökning på "skrivbordsunderlägg" kommer att ge hundratals sajter där gratis bakgrunder tillgängliga.

  När du valt en bakgrund, följ webbplatsens instruktionerna för att hämta den i lämplig storlek för din bildskärm. För att avgöra vilken storlek din bildskärm eller skärm är, placerar markören i mitten av din skärm och högerklicka. Ett fönster öppnas upp. Klicka på "Anpassa" för att öppna ett nytt fönster. Längst ner i den menyn ser du Bildskärmsinställningar. Vänster-klicka på "Visa inställningar" för att öppna ett nytt fönster. Längst ned till höger i fönstret finns ett skjutreglage märkt "upplösning". Enligt reglaget finns siffror i detta format: 1440 x 900. Dessa siffror anger förhållandet din bildskärm är inställd på att visa. Om du hämtar en bakgrund från en webbplats, måste du ladda ner ditt foto i den här storleken.

  Installera Bakgrund

  När du har valt eller hämtat ett foto, installera det som skrivbordsbakgrund är enkelt. Högerklicka på bilden, och en meny visas. Välj "Använd som skrivbordsunderlägg". Detta kommer att installera bilden som skrivbordsbakgrund eller tapet.

  minimera alla fönster som är öppna för att dina nya bakgrund. Om det ser rätt, är du klar. Om dock inte bilden inte fylla hela skärmen och du vill, eller så gör det fyller hela skärmen, men ser också utsträckt kan du justera det. Placera muspekaren i mitten av skärmen och högerklicka. Välj "Anpassa" och sedan på "Bildskärmsinställningar" igen. Denna gång, klicka på "skrivbordsbakgrund". Längst ned i det fönster som öppnas ser du på frågan, "hur ska du placera bilden?" med tre alternativ. Klicka på den som kommer att göra din bild ser bäst ut.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:de bästa sätten att säkerhetskopiera en iMac





Relaterade artiklar


 • hur du fyller bläckpatroner
 • hur man hittar en IP-adress från en arbetsgrupp pc
 • hur man skapar en robot
 • Kan jag installera ett nytt moderkort i min hp dator?
 • hur ta reda på vad cpu en dator har
 • hur du bläddrar med en laptop tangentbord
 • bladservrar fördelar
 • hur man installerar drivrutiner på min dator
 • hur du tar bort sidokåpan en Dell Studio XPS stationär
 • hur man uppgraderar en Pentium 3 processor till en Pentium 4 CPU