Dator > Hur kan jag radera permanent filer från datorn?

 • Hur kan jag radera permanent filer från datorn?


 • När du säljer en dator eller helt enkelt vill förstöra en fil eller data bortom all möjlighet till återhämtning, kan du inte bara ta bort filen. Eftersom tillverkarna av hårddiskar använda allt tätare material disk, spår av borttagna filer finns kvar även efter det att skivan har formaterats om. En smart data recovery-program kan hitta spår av filer som inte bör ligga på disken i enlighet med dess data bord och kan återställa den filen. Det finns tre grundläggande sätt att se till att din data är verkligen borta.

  Du behöver:
  kompatibel processor
  . Kompatibelt grafikkort.
  Kompatibelt.
  Strömförsörjning.
  Hårddisk.
  Optiska enheten.
  ATX datorväska.
  Stjärnskruvmejsel.

  Software Solutions

  För att säkerställa att dina data helt är borta, måste du använda specialiserad mjukvara som "torkar" filen från tillvaron genom att skriva över den. Tyvärr, en enda omskrivning kanske inte helt ta bort filen. Det är därför programvara avtorkning program erbjuder multi-pass torka system som inte skriver över, sedan skriva över om och om igen upp till användaren angivet antal gånger. Torka eller fil Shredder programvarupaket varierar från freeware program och OEM-programmen som följer med din dator eller operativsystem till avancerade säkerhetsprogram som strimlar gamla filer på ditt kommando.

  Metoder

  Det finns tre vägar att gå om att ta bort filer form datorn. Använda fragmentering programvara, kan du eliminera filer individuellt, vilket program och operativsystem intakt. Var noga och utföra flera raderingar att också ta bort spöken raderade filer kvar på angränsande magnetic recording material. Det andra sättet är att formatera om hårddisken helt. Denna metod skriver över alla filer och förment lämnar filer oåterkalleligen. Tyvärr finns det smarta data recovery-program som kan plocka upp filer även från omformaterad enheter. Det enda sättet att vara säker på att filen verkligen är borta skulle vara att formatera enheten och om igen. Det skulle ta flera formaterar för att säkerställa fullständig destruktion av alla filer på hårddisken, och processen kan ta timmar. Inte bara det, men du kommer att förlora alla filer på datorn och kommer inte att kunna få dem tillbaka, förutom genom att installera dem. Den tredje metoden är fysisk förstörelse. Detta kan vara ganska kreativ med allt från att ta ett hagelgevär på hårddisken för att köra över den med en bulldozer och bränt den i en tegelugn. Se bara till att själva disken är helt förstörd och inte bara fall-skadad. Om delar av disken som intakt, kan data fortfarande återvinnas.

  Säkerhet

  USA: s försvarsdepartement rekommenderar att data skrivs över 7 gånger eller mer och erbjuder ett omfattande protokoll för att ta bort känsliga filer från sina datorer. Australiska datavetare Peter Gutman rekommenderar en strängare standard som data ska skrivas över minst 35 gånger för att se några spår finns kvar av raderad fil. Naturligtvis är detta oerhört tidskrävande och om din tid är värdefull, kanske du vill gå med elverktyg data borttagning metod och strimla hårddisken själv. Det är upp till dig hur långt du vill ta den.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man får in ett ASUS moderkort bios

Relaterade artiklar


 • hur man får in ett ASUS moderkort bios
 • tillgänglig kontra datorns totala minneskapacitet
 • hur du tar bort från hårddiskar USB flash
 • hur man installerar drivrutiner på min dator
 • hur man driver format tumme
 • Skillnaden RAM-minne på grafikkort
 • hur du bläddrar med en laptop tangentbord
 • Hur konvertera ett SD-kort till en USB-
 • det bästa sättet att rengöra musen för datorn
 • proton strålning effekter på halvledare