Dator > Hur delar jag filer via USB-kabel & Windows XP?

 • Hur delar jag filer via USB-kabel & Windows XP?


 • Det enklaste sättet att använda en Universal Serial Bus (USB)-kabel för att dela filer mellan datorer som är verksamma på Windows XP är med en bärbar extern hårddisk. Flera storlekar finns tillgängliga för att tillgodose dina behov, oavsett hur mycket data du vill dela

  dela filer med en extern hårddisk

  För att dela filer med en portabel extern hårddisk, till exempel en Seagate FreeAgent, måste du först ansluta enheten till datorn med en USB-kabel. Ofta kommer enheten komma med kabeln, men om inte, se till att köpa en som passar enheten. Kontrollera bruksanvisning eller produkt hemsida eller kontakta tillverkaren om du är osäker på vilken kabel att köpa. När enheten är ansluten, klicka på "Start" som finns i det nedre vänstra hörnet av skärmen för att öppna Start-menyn. Från Start-menyn, klicka på "Den här datorn. " Dubbelklicka på den ikon som representerar din externa hårddisk. Detta öppnar ett fönster för att visa alla filer som finns på enheten. Därefter lokalisera de filer du vill dela. I Windows XP är detta utföras antingen navigera i filträdet från Start-menyn eller använda sökfunktionen. När du har hittat den eller de filer du vill dela, markera dem med musen. Om du vill markera mer än en fil, håll ned "Ctrl"-tangenten medan du klickar på filerna. När alla filer du vill dela markeras genom att högerklicka på en markerad fil och välj "Kopiera" från menyn som visas. Därefter högerklicka i den externa enheten fönstret och välj "Klistra in" från menyn som visas. Alternativt kan du använda musen för att dra de markerade filerna från sin ursprungliga fönstret och släppa dem i den externa enheten fönstret för att producera samma resultat. Vänta tills filerna för att kopiera och sedan koppla den externa hårddisken från datorn. Din extern hårddisk är nu klar att anslutas till en annan dator, där filer på den kan kopieras.

  Aktsamhetsuppmaning Notes

  inte fildelar om detta är en kränkning av upphovsrätten eller licensavtal. Beroende på hur många filer du kopierar och hur stora filer kan det ta lång tid för dem att kopiera. En status fönster visas med en beräknad återstående tid. Vara tålmodiga medan filerna kopia. Avbryta processen kan resultera i fel. Följ alltid ordentliga förfaranden för säker borttagning hårdvara innan du kopplar din externa hårddisk. Detta sker vanligtvis genom att högerklicka på ikonen i aktivitetsfältet och välja "Säker borttagning av maskinvara".


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man minskar hk skannern bländning av dokument

Relaterade artiklar


 • hur man uppgradera och reparera bärbara datorer
 • vad är GB på flash-enheter?
 • hur du installerar en ny intern hårddisk för Windows XP
 • hur man väljer den bästa gaming grafikkort
 • det bästa sättet att koppla upp en dator till en plasma-TV
 • hur man ladda batteriet på en Acer Aspire netbook
 • hur man fixar kontrasten på en Dell laptop
 • typer av tonerkassetter
 • skillnaderna mellan DVD-R & DVD + R
 • hur man köper en medicinsk tangentbord