Dator > Hur data jag föra över från min externa hårddisken?

 • Hur data jag föra över från min externa hårddisken?


 • Överföra data från en extern hårddisk är faktiskt ganska lätt. Det är inte annorlunda än att överföra data från en intern hårddisk, som i själva verket. Det finns några kompatibilitetsproblem som kan uppstå om datorn används för att skriva data skiljer sig från den du nu använder för att läsa den

  Basic filkopiering

  Kopiera filer är en enkel fråga om att dra dem från en mapp till en annan, och den grundläggande hanteringen är gemensam för alla operativsystem som har ett grafiskt användargränssnitt (i motsats till en kommandoradsdrivet operativsystem). Den underliggande åtgärden kan variera lite mellan olika operativsystem, men för en användare, det är identiska. Ur den synvinkeln är kopiera filer till en extern hårddisk är inte annorlunda än att kopiera dem i samma enhet.

  Filsystem

  Vad betyder varierar, och vad kan orsaka problem när man går från en Windows-maskin att säga , är en Mac, det underliggande filsystemet som operativsystemet använder för att organisera data på en hårddisk. Windows använder ett filsystem som kallas NTFS (New Technology File System) och Microsoft äger patent på det filsystemet, förhindrar full NTFS stöd från att vara tillgängliga på OS X eller Linux. Detta är bara en fråga för att skriva till en NTFS-enhet, eftersom OS X och Linux har drivrutiner för NTFS som stöd för att läsa från en sådan volym. Det finns dock tredje part, oberoende utvecklade drivrutiner för OS X och Linux som stöder NTFS i sin fulla kapacitet. Det finns även drivrutiner för Windows som stöder källfiler system för OS X och Linux också.

  Komplikationer

  Kopiera filer från en hårddisk kan kompliceras av ett par faktorer, och dessa oftast har att göra med hur filerna kom dit i första hand. Liksom tidigare kopiera filer från en enhet är samma operation som kopiera dem till en enhet-om det är hur de sattes dit i första hand. Ett vanligt problem är att arbeta med de data som backup programvara skriver till en enhet. Det är oftast komprimerad och ibland krypterat, och data (filer) skrivs till en speciell fil paket, med en filtyp som varierar mellan olika program för säkerhetskopiering paket. Normalt kan dessa filer endast läsas med den programvara som skapade dem. I det här fallet, för att få dina filer tillbaka från enheten, skulle du behöva använda program för säkerhetskopiering att "återställa" dem.

  annan fråga som kan uppstå är frågan om volymen kryptering, mest operativsystem stöder kryptera hela eller delar av en hårddisk av säkerhetsskäl. Vanligtvis kräver användning av en speciell fil som kallas en "krypteringsnyckel" återställa filerna, och om du försöker återhämta sig dem på ett annat operativsystem än den som du ursprungligen krypterat dem på, kan du vara ute om lycka . Om du glömt krypteringsnyckeln, är du definitivt otur. Det är dock användningen av operativsystem baserat kryptering ganska ovanligt, och normalt bara används av företag och myndigheter. Det är verkligen inte standard setup för alla operativsystem.


Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man kan få en CMOS batteri

Relaterade artiklar


 • hur man kyla en dator med en mini kylskåp
 • Vilka är fördelarna med en SMART Board?
 • hur man ansluter en trådlös andra dator till en gateway modem
 • hur koppla in min bärbara dator till min TV
 • hur man fixar en lokal profil på en Dell XPS pc
 • hur du uppdaterar dina drivrutiner för din bärbara
 • hur man använder min tv som skärm & titta på filmer på nätet
 • hur du ansluter trådlösa hörlurar till en PC
 • hur man kan kontrollera temperaturen på din CPU
 • hur du ansluter din stereo till din PC eller laptop