Dator > hur man väljer den bästa gaming grafikkort

 • hur man väljer den bästa gaming grafikkort


 • Som en ivrig spelare kan jag berätta att ditt grafikkort (även känd som ett grafikkort) är en av de mest kritiska komponenterna i din gaming dator som verkligen gör att du kan njuta av detaljerna i de spel du spelar på din dator. Det är också en av de mest förvirrande komponenter att köpa på grund av alla de termer som används av tillverkare som pixel pipeline, busstyp, bandbredd och minne. Det kan säkert få överväldigande att någon ny till världen av spel kort. Grafikkortet du väljer vad som kommer att producera dessa vackra ljuseffekter och otroligt detaljerade 3D-grafik och ge dig en bättre spelupplevelse. Om du är en seriös gamer, bör du försöka få det bästa grafikkortet du har råd men hur ska du avgöra vad det bästa är? . Följ dessa riktlinjer och du kommer att kunna fatta ett välgrundat beslut om den bästa gaming grafikkortet för ditt system
  1.
  Det första steget i att välja det bästa gaming grafikkortet för ditt system är att avgöra vad de tillgängliga busstypen på moderkortet. Detta är den kortplats som kortet kommer passa in. Det finns tre tillgängliga busstyper närvarande finns.

  PCI Express erbjuder högre prestanda och kan hantera en större mängd data vilket än någon annan busstyp. De flesta nya datorer släpps ha minst en PCI Express-kortplats på moderkortet.

  PCI-platser är allmänt känt som det värsta grafikkort i form av prestanda. PCI bedöms som mycket långsamma och föråldrade

  AGP är en förbättring jämfört med PCI-plats, dock är det fortfarande inte lika bra som PCI Express-kortplats. De flesta människor skulle anse AGP tider som skall gammal teknik, men det finns fortfarande några ganska bra AGP-grafikkort tillgängligt om det är vad ditt moderkort stöder
  2
  viktigaste spec till. . titta på när du väljer ditt grafikkort är det GPU (Graphics Processing Unit). Många köpare tror det viktigaste spec att titta på när man köper ett grafikkort är videon storlek och samtidigt minnesstorlek gör en skillnad i ditt grafikkort, är det viktigare att öka den hastighet som din GPU kan prata med dina ombord minne än att utöka minnet. Tillverkare av grafikkort verkar njuta förvirrande för konsumenten och har fått klokt att konsumenter som tittar på video minne istället för att GPU. De har praktiserat stoppning massor av minne på kort med billiga GPU: s och lurar konsumenten att tro att de har en bra kort. Även om det verkar vara ett bra kort till konsumenten, när det gäller hanteringen av spel de snart att upptäcka att allt som minne inte gör dem något gott när GPU kan inte bearbeta den tillräckligt snabbt.

  För att mäta hastigheten på din GPU, kommer du över två termer: klockfrekvens och pixel rör. Av klockfrekvensen mäter hur snabbt data kan bearbetas och mäts i MHz eller megahertz. Pixeln rörledningen är antalet parallella bearbetning rörledningar på din GPU som processer pixlar, texturer och geometriska data från vortex shaders. Oftast om du väljer mellan klockfrekvens och rörledningar, bör antalet rören anses vara viktigast.
  3.
  När du har din GPU i ordning, kolla igenom din nuvarande spel bibliotek och ta reda på vad videon minne är för dem. I många fall kan du klara dig med 256 MB på ditt grafikkort, men med den ökade efterfrågan från många av dagens spel, ett bättre alternativ skulle vara att leta efter 512MB minne på grafikkortet och även 1Gig om din budget tillåter det. Minnesbandbredd är en ännu viktigare stat än mängden minne du har på ditt kort. Leta efter en beteckning GDDR2, GDDR3 eller högre antal på de flesta grafikkort. Den GDDR2 har funnits längst men har varit kända för att ha överhettning frågor, medan GDDR3 ger inte bara en högre bandbredd ränta men också minskat överhettning frågor med lägre strömförbrukning.
  4.
  Kontrollera att systemet uppfyller kraven strömförsörjningen grafikkort du tittar på. Grafikkort kan vara mycket makt hungrig och kan leda till stora problem med ditt kort om utbudet inte är tillräckligt stark även låsa upp eller vägra att starta upp. Kolla sidan av grafikkortet rutan för tillverkarna rekommenderade strömförsörjningen och jämför med datorns nätaggregat. Om du inte uppfyller de krav du kan hitta dig själv uppgradera din strömförsörjning också. Tänk på när du installerar ditt grafikkort att kortet kommer att kräva extra strömkontakter, eftersom den inte kan få tillräckligt med kraft genom uttaget i moderkortet.
  5.
  Se grafik kortet du väljer stöder andra 3D-rendering funktioner du kan tänkas behöva för allvarliga spel. Leta efter saker som pixel shaders, kantutjämning, anisotropisk filtrering och alla andra funktioner dina spel kräver. Om du saknar någon av de funktioner som ett spel kräver att du riskerar att ha spelet körs långsamt eller inte alls.
  6.
  Lita på andra. Mellan nVidia och ATI-kort, kommer du att hitta så många modellnummer och versioner att det kommer att bli helt överväldigande och du kan vara ännu mer förvirrad än någonsin. Hur ska man veta om ATI Radeon HD 5850 är bättre än nVidia GeForce GTX 295? Mitt råd: Läs recensioner, kolla shopping betyg och lyssna till andra spelare om deras erfarenheter av grafikkort. Inte alltid lita på säljare i butik, eftersom många gånger de är ute efter att sälja dig den dyraste kortet och inte vad du verkligen behöver. Varje år gamer tidningar publicera sin "top picks" av olika saker, inklusive gaming kort. Hitta dessa med någon enkel Google-sökning och inte försöka tolka alla de olika modellnummer själv. Kontrollera resurserna nedan för några av de bästa grafikkorten på marknaden just nu.

  Tips och varningar


 • Var noga med att notera om din är ett PCI eller PCI Express-kortplats eftersom de har olika former och är inte utbytbara.
 • tips och förslag i denna artikel är avsedda för spelare. Om du inte använder din PC för intensiv spel och grafik, kommer dessa kort vara över döda för dig och dyrare än du förmodligen behöver.

Previous:hur du hittar den videominne på min Dell-dator Next:hur man köper en medicinsk tangentbord

Relaterade artiklar


 • rensar personlig information från en Palm Tungsten T3
 • hur man byter laptop lcd CCFL-bakgrundsbelysning lampa
 • hur man väljer den bästa gaming grafikkort
 • hur du hittar den videominne på min Dell-dator
 • hur man hittar hur mycket RAM din dator har
 • gamla laptop använder
 • hur man ansluter HP LaserJet 4 plus med en USB-
 • kan du koppla upp ps3 controllers till din dator?
 • hur man köper en medicinsk tangentbord
 • hur man får xp att känna igen en SATA DVD-enhet