Dator > instruktionerna för att installera minne i en Toshiba labtop

 • instruktionerna för att installera minne i en Toshiba labtop


 • Random Access Memory, annars känd som RAM eller "minne" funktioner i en dator som en servitris s tallrik i en hektisk restaurang. Om fatet är liten, har servitrisen att göra fler resor fram och tillbaka från köket för att servera en måltid. En större tallrik ger färre resor och snabbare service. Lägga till mer minne i en bärbar dator från Toshiba kommer att göra det snabbare, och detta är en uppgradering att ägaren kan göra

  "varianter" av Memory

  Modern Toshiba-datorer använder en slags RAM som kallas "SDRAM" pinnar. SDRAM finns i en mängd olika klockfrekvenser eller "smaker. " Klockfrekvenser på DDR 266/PC-2100, DDR333/PC-2700, DDR400/PC-3200, DDR2-400/PC-3200, DDR2-533/PC-4200 och DDR2-667/PC-5300 är vanliga i moderna bärbara datorer . Den "DDR" nummer avser klockan snabbhet som krävs av den bärbara datorn moderkortet. Din Toshiba laptop byggdes för att acceptera någon av dessa typer av minne, och inga andra. I flesta fall inte kan ersätta en pinne av PC-4200 på en pinne av PC-3200, till exempel. Du kan hitta på vilken typ av RAM-minne du behöver genom att besöka Toshibas webbplats eller avgörande. com.

  hur många, hur mycket

  Den Toshiba eller Crucial webbplatser kommer också att berätta hur många RAM-minnesplatser finns för att ta emot en minnessticka. Vissa bärbara datorer levereras med två platser, men en av dem är gömd inuti det inre arbetet i den bärbara datorn, det kallas "permanent" RAM som inte bör ändras. Men åtminstone en plats, och de flesta gånger både ankomst-och avgångstider lättillgängliga bakom en löstagbar platta på undersidan av den bärbara datorn. Tobisha och crucial. com kan berätta hur mycket minne kan installeras på varje kortplats. Du kan inte överstiga mängden RAM accepteras i ett fack. Till exempel, om du har två öppna platserna, och varje kortplats accepterar maximalt 1 GB RAM, är din högsta uppgradera två pinnar på 1GB RAM-minne för totalt 2 GB RAM. "Maxxing ut" ditt minne, lastning så mycket RAM som systemet kommer att ta, är alltid en bra idé. Detta gäller särskilt om du har långsammare Vista-operativsystemet.

  Två bättre än en

  Installera två pinnar av identiska RAM är bättre än bara en pinne. Installera två pinnar av varierande kapacitet, såsom en pinne av 512 MB RAM och en pinne av 1GB RAM är acceptabelt (så länge de är båda av samma klockfrekvens smak), men den bärbara datorn kommer inte gilla det lika mycket som med två matchande pinnar. Vad som inte är acceptabelt är en pinne av 512 MB RAM PC-2100 och en pinne av 1GB RAM PC-2700. Medan den bärbara datorn kan visas att fungera normalt på ytan, kommer ojämlikheten i klockfrekvenser stress systemet. Vissa bärbara datorer från Toshiba, direkt ur fabriken, har bara ett minne installerat, bör du uppgradera till en andra pinne så fort du kan för bästa prestanda

  Byte och uppgradera RAM

  att byta ut RAM-minnet,. stänga av din bärbara dator och ta bort batteriet. Vänd laptop över och undersöka botten panelerna. De flesta tillverkare markera RAM-porten med en symbol som liknar en RAM-minne. Använd en guldsmedsaffär Phillips skruvmejsel för att ta bort port. Du kommer att se dagens RAM-minnen installeras i en "bank" av platser. På ömse sidor av RAM minnet hittar du två silver flikar, när du deprimerad dem inåt, kommer de att släppa RAM från facket. Ta ur det gamla minnet. Sätt i det nya RAM-minne på plats; tänderna på pinne är konfigurerade så att minnet kommer bara in korrekt i en riktning. Tryck sedan nedåt på RAM minnet försiktigt för att låsa den på plats mellan de två silver flikarna. Helt enkelt installera om portskydd, starta den bärbara datorn, och njuta av bättre prestanda.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man fixar Windows mus peka zoner

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en USB-mikrofon till XP
 • hur förklara de delar av en dator
 • den bästa detaljhandeln stationära datorsystem
 • hur man väljer en stationär PC
 • hur man får korrupt hårddisk bort av en Compaq C500
 • hur man kan återställa iMac till fabriksinställningarna
 • hur du ställer in övervakningskameror via Internet
 • hur man använder en Mac istället för en PC för design applikationer
 • hur man installerar ett Broadcom Bluetooth 2.0 USB-enhet
 • hur man hittar MAC-adressen på en Apple Macintosh med OS9