Dator > hur man uppgraderar en PC strömkälla

 • hur man uppgraderar en PC strömkälla


 • En datorns nätaggregat är dess livsnerv. Strömförsörjningen fungerar som frontlinjen för att se till att din dator tar emot den exakta mängden och typen av effekt som krävs för att den ska köras på en optimal nivå. Om du önskar att köra flera hårddiskar och optiska enheter, behöver du en icke-standard nätaggregat med högre effekt än vad som vanligtvis standard. Du måste ha ett nätaggregat med tillräcklig effekt för att köra alla komponenter. Om ditt nätaggregat inte är tillräcklig, kommer din dator inte köra

  Du behöver:.
  Nytt nätaggregat.
  Phillips skruvmejsel.


  1.
  Power ner din dator och koppla bort den från eluttaget. Ta bort den vänstra panelen (med datorns framsida mot dig) från datorn fallet. Detta kan uppnås genom att ta bort de två skruvarna som håller panelen vidare. Skjut sedan panelen mot baksidan av datorn och det skulle lätt glida ut från datorn.
  2.
  Koppla bort strömförsörjningen från den interna komponenter i datorn. Nätaggregatet kommer att anslutas till varje hårddisk, optisk enhet och diskettenhet. Nätaggregatet kommer också att behöva kopplas bort från datorns moderkort och eventuellt ett grafikkort. Med strömförsörjningen helt bortkopplad från alla interna komponenter, kan du börja att ta bort det från datorn fallet.
  3.
  Ta bort de fyra eller fem skruvarna som håller strömmen till datorväska. Var och en av dessa skruvar kommer att ligga på utsidan av datorn i hörnen av strömförsörjningen. Detta kommer att frigöra strömmen från datorn fallet.
  4.
  Ta bunt med sladdar som sticker ut från elnätet och dra försiktigt av strömmen ut i målet. Se till att du tar bort kabeln som ansluts till eluttaget på utsidan av nätaggregatet. Nu vet du hur strömmen var installerat i datorn och ersätta det bör vara en kick.
  5.
  Sätt det nya nätaggregatet på samma plats som den gamla inuti höljet . Fäst den i målet genom att ersätta fyra eller fem skruvar som höll nätaggregatet på plats. Anslut varje intern enhet till elnätet. Detta kommer att omfatta allt som du kopplas bort innan, hårddiskar, optiska enheter, moderkort och allt.
  6.
  Anslut yttre strömkabeln till elnätet och till eluttaget. Återställa panelen datorn sida tillbaka över fallet och fäst den med de två skruvarna som du tog bort tidigare. Tryck på strömknappen på din dator. Om datorn inte startar upp, kontrollera baksidan av strömförsörjning för en övergång. Ofta tillverkaren skickar strömmen med denna omkopplare i läge OFF. Dra i spaken och sedan trycka på datorns strömbrytare. Din dator ska skjuta upp.

  Tips och varningar


 • Det spelar ingen roll vilken elkabel som du ansluter till vilken enhet. Så länge kabeln passar på enheten, ska det fungera.
 • När du arbetar med datorer, vara noga med att inte röra något inuti för att undvika skador. Nätaggregatet ger el till datorn, är så elektrisk stöt en fara under denna typ av arbete.

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:Hur konvertera USB till PS / 2 för tangentbord

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in en inbyggd webbkamera på en Mac-dator
 • Hur man överför kvm med vmware
 • hur du skannar underexponerade bilder
 • definiera analoga VGA-bildskärm
 • hur man köper en bärbar dator med en webbkamera
 • hur du anpassar laptop skins
 • Hur man testar kylfläkten i en HP Notebook
 • hur man drar på en Tablet PC
 • Ta bort en utskriftshanteraren
 • hur du lägger till PCI-kort till en Mac Pro