Dator > hur man frigöra utrymme på din virtuellt minne

 • hur man frigöra utrymme på din virtuellt minne


 • De flesta människor hänvisar nu att skrapa diskarna genom deras gemensamma namn: hårddiskar. Men om du är en användare av Adobes Photoshop bildbehandlingsprogram kan du få ett felmeddelande som förklarar att din virtuella minnet är fullt. Lösa detta särskilt problem, eller någon virtuellt minne fråga som innefattar utrymme restriktioner, kräver att du tar bort eller på annat sätt ta bort filer från hårddisken. Flera gemensamma metoder kan hjälpa dig att frigöra generösa mängder utrymme
  1.
  Använd Windows "Diskrensning. Diskrensning är en Windows-funktion som tillåter dig att ta bort stora grupper av närstående, onödiga filer från en enda plats. Dessa filer innehåller papperskorgen innehåll, temporära filer och nerladdade filer programmet. Få tillgång till programmet, klicka på "Start", välj "Program", "Tillbehör", "System Tools", "Diskrensning". Verktyget kommer att skanna ditt system och returnera en lista med fil grupper kan tas bort, tillsammans med en kör stämmer av hur mycket diskutrymme som vunnits genom att göra så. Placera en kontroll i rutan bredvid varje grupp du vill ta bort, klicka på "OK".
  2.
  Avinstallera program du inte använder längre. Programmet tar ofta upp mycket hårddiskutrymme. Du använder troligtvis vissa program, till exempel din webbläsare, e-postklient eller ordbehandlingsprogram, dagligen och skulle inte vilja ta bort dem. Men vad om spel du har installerat flera år sedan och inte längre spela? Vad sägs om testversioner av program som du testat men aldrig köpt? En bra tumregel gäller här: om du inte har använt ett program i sex månader eller mer, avinstallera det.

  att avinstallera program i Windows klickar du på "Start"-knappen. Välj alternativet "Inställningar" och klicka sedan på "Kontrollpanelen" i undermenyn. Om datorn kör Windows XP, leta efter verktyg på Kontrollpanelen kallas Lägg till eller ta bort program. Om du använder Windows Vista eller Windows 7, detta verktyg som kallas Program och funktioner. Leta upp verktyg som motsvarar ditt operativsystem och dubbelklicka på ikonen för att starta den. När du hitta ett program du inte längre använder, högerklicka på den och välj "Avinstallera. "
  3.
  Radera e-postmeddelanden med stora bilagor. Även e-postmeddelanden själva tar upp väldigt lite utrymme, kan bilagor med stora filstorlekar äter upp utrymme på din hårddisk snabbt. Likhet med program, Om du inte har refererade en viss anslutningspunkt e-postmeddelande under de senaste sex månaderna är det troligen säkert att ta bort det.
  4.
  Defragmentera hårddisken. defragmenteringsprocessen är en ganska teknisk en, men resultaten är lätt att förstå: det hjälper dig ett bättre utnyttjande av de många bitar av spridda ledigt utrymme på hårddisken. För att köra programmet i Windows, klicka på "Start", välj "Program", "Tillbehör", "System Tools", "Diskdefragmenteraren". Klicka på "Defragmentera nu" knappen för att börja processen, vilket kan ta mellan 30 minuter och 3 timmar, beroende på hur stor din hårddisk samt graden av splittring.
  5.
  Arkiv musik-och bildfiler på CD eller DVD. Även om enskilda låtar eller bilder får endast ta upp två eller tre megabyte av rum varje, människor har ofta musik och bildsamlingar numrering i hundratals eller tusentals. Om du inte behöver omedelbar tillgång till sådana filer, och du har en kapabel skiva-skriva-enhet, flytta dem en eller flera cd eller dvd och arkivera dem på en säker, lättillgängligt läge borta från direkt solljus och extrema temperaturer.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man gör videosamtal på en dator

Relaterade artiklar


 • det bästa sättet att återvinna tonerkassetter med laser
 • Lägga till en fläkt till en dator skrivbord
 • hur du kör två hårddiskar
 • Hur du tar en skärmdump av skärmen
 • hur man bygger en låg budget dator
 • hur man installerar program på ett SD-minneskort
 • hur man kan påskynda LimeWire Pro för Mac
 • hur man skriver ut sidor i häfte format
 • göra RAM-chips måste installeras i rätt ordning?
 • hur man bygger en dator bricka i ett skrivbord