Dator > hur man byter fläkten på en Compaq Presario

 • hur man byter fläkten på en Compaq Presario


 • Medan din Compaq Presario bärbara dator är igång, var och en av dess olika hårdvarukomponenter generera värme. Om de lämnas därhän, kan värmen förstöra lätt moderkortet eller någon av de andra delarna, vilket är anledningen till den bärbara datorn har en kylfläkt för att hålla allt fungerar smidigt. När din fläkt går ut, kommer den bärbara datorn antingen strömmen av sig själv ofta, eller det kanske inte slå på alls. Om du vill ersätta fläkten på egen hand, måste du helt isär hela Presario bärbara

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av Compaq Presario. Stäng Presario lock och sedan dra ut eventuella kablar anslutna till den bärbara datorn. Vänd hela enheten över.
  2.
  Skjut spärren över och ta sedan bort batteriet ur Presario laptop. Använd en Phillips skruvmejsel för att ta bort var och en av skruvarna på undersidan av ärendet.
  3.
  Skjut hårddisken ur Compaq Presario. Dra av varje plastskydden som skyddar det trådlösa kortet, minne och hårddisk. Avlägsna skruvarna som håller hårddisken på plats och dra sedan ut enheten ur den bärbara datorn.
  4.
  Ta sidorna av minnesmodulen och lyft den ur Presario. Upprepa processen med den andra modulen om din Presario modell använder ett. Ta bort den trådlösa kortets skruv, och koppla de två kablar som är anslutna till kortsidorna.
  5.
  Lyft det trådlösa kortet ur Compaq Presario och ställ den åt sidan. Vänd Presario tillbaka över och öppna den bärbara datorns lock.
  6.
  Ta den övre kanten av tangentbordet och lyft upp den mot dig. Följ tangentbordets kabel till moderkortet låst port. Tryck hamnens låsmekanismen till sidan och sedan dra ur kabeln. Ställ Presario tangentbord åt sidan.
  7.
  Dra plastskyddet från moderkortet. Koppla bort webbkameran och videokablar som är synliga genom metallen locket.
  8.
  Sätt kanten av en skruvmejsel under kanten av metall och lyft uppåt. Du kan också använda en annan lägenhet, som ett plektrum om du är orolig för repning den bärbara datorn. Dra av täckplåten och lägg den åt sidan.
  9.
  Ta bort skruven som håller högtalaren på plats och sedan ta bort högtalaren. Ta bort de fyra skruvarna som håller moderkortet på Presario fall. Lyft moderkort och bifogade kylfläkt ute ur väskan.
  10.
  Koppla bort kylfläkten kabel och sedan ta bort skruvarna. Dra av fläkten på moderkortet. Ställ den nya fläkten på sin plats, och återanslut kabeln och skruvar.
  11.
  Ställ moderkortet tillbaka till Presario fall. Återmontera varje del, och sedan slår på den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Vissa Compaq Presario-modeller har också en rad plast låsa lås ligger på högst upp på tangentbordet. Använd en skruvmejsel eller gitarr dyrk till trycka spärrarna i olåst läge innan du lyfter på tangentbordet uppåt och ta bort moderkortet kabeln.
 • Online datordelar butiker säljer fläktar dimensioneras för bärbara datorer.

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:Hur man använder en PC Tablet på ett skrivbord

Relaterade artiklar


 • hur man avgör om en processor är dåligt
 • hur man hittar en Tablet PC
 • Hur man skickar flera SMS från min dator
 • hur man använder en pekare drivrutin
 • hur man fixar en laptop bakgrundsbelysning problem
 • hur du kör min stationära dator från ett bilbatteri
 • skillnaden mellan microSD och SD-kort
 • information om en mikroprocessor
 • hur man byter en CPU-chip på en Toshiba Tecra
 • hur man raderar en hårddisk med XP installerat