Dator > hur man ansluter en SATA-enhet med en ide

 • hur man ansluter en SATA-enhet med en ide


 • De flesta kommersiellt tillgängliga enheter indelas i två kategorier: IDE (Integrated Drive Electronics) och SATA (Serial ATA). Även om dessa är två olika standarder kontakten kan de enkelt anslutas till samma dator. De flesta moderkort har funktioner för att stödja båda typerna på samma gång så länge de var tillverkade i de senaste åren. Om du har köpt en ny hårddisk med SATA-standarden, och har fortfarande IDE-enheter, kan du enkelt ansluta både

  SATA


  1.
  Anslut SATA-kabel. Kontakten är tunn och rån-liknande, och det blir bara ett sätt att koppla in den, att vända på den om det inte passar in
  2.
  Hitta en SATA strömkabel bland trådarna kommer bort från elnätet. Kontakten kommer att se ut uppgifterna kontakten, men mindre. Anslut den till strömkontakten på baksidan av enheten (gillar också data en, men mindre).
  3.
  Leta SATA kontakter på moderkortet. De kommer att se ut som datakontakter på baksidan av hårddisken. Anslut SATA-kabel. Om du har svårt att hitta SATA-kontakterna med din moderkorts manual för hjälp.
  4.
  Säkra SATA-enheten inuti datorn fall. På ena sidan bör det finnas en intern bostäder, ofta under där CD /DVD-ROM-enhet går, att det kan glida in. Det kommer att finnas hålen på sidan som kan matcha upp med hål på hårddisken. Sätt lite skruvar i, och det kommer att vara säkra.

  IDE


  1.
  Anslut IDE-kabeln på baksidan av IDE-disken. Anslutningarna har två rader med 20 stift med på en pinne saknas använda den som en matchande punkt att ansluta den rätt.
  2.
  Leta reda på en IDE strömkontakt bland ledningarna av strömmen försörjning. Kontakten kommer att göras av vit plast och har plats för fyra stora stift. Strömkontakten på baksidan av enheten har den fyra stift och kontakten bör endast passar på ett sätt.
  3.
  Leta reda på IDE-kontakterna på moderkortet. De kommer att ha två rader med 20 stift med ena saknas en rad. Anslut kabeln till den primära. Rådgör med din moderkorts manual om hjälp att hitta dem.
  4.
  Ställ byglarna på baksidan av enheten. Tröjor är små plast saker som går över två små pinnar och tala om för hårddisken vilken ordning det kommer att kontrolleras i vid uppstart. Beroende på din konfiguration kan du ställa in den som master eller slav. Eftersom SATA är snabbare på dataöverföring, kanske du vill använda enheten som master och IDE som slav. På toppen av enheten kommer det att finnas ett diagram som talar om hur man ställer in hoppare.
  5.
  Secure IDE-disken inne i datorns hölje. På ena sidan bör det finnas en intern bostäder, ofta under där CD /DVD-ROM-enhet går, att det kan glida in. Det kommer att finnas hål på den sida som kan matcha upp med hål på hårddisken. Sätt lite skruvar i, och det kommer att vara säkra.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man gör en tatuering stencil skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man kan förbättra datorns prestanda
 • hur du justerar ljusstyrkan på en IBM Thinkpad display
 • kan du ansluta en bildskärm till en laptop?
 • hur man upptäcker ett PC-tangentbord
 • hur man ansluter en bandspelare till en dator
 • hur man använder två externa skärmar med en bärbar dator
 • hur man ansluter en bärbar dator till en TV RGB-kabel
 • hur man håller min dator går in i viloläge
 • hur man bygger en rackmonterad pc
 • hur du ansluter SLI grafikkort till en monitor