Dator > hur du ansluter flera grafikkort

  • hur du ansluter flera grafikkort


  • Som grafikkort tekniken fortsätter att avancera, har både ATI och NVIDIA funktioner aktiverade i sina kort som gör det möjligt för fler än ett grafikkort som skall monteras på ett moderkort. För att kunna använda dessa funktioner på rätt sätt behöver du en viss typ av moderkort samt minst två grafikkort. När du har fått hårdvara, processen med att ansluta dem Det är mycket enkelt

    Du behöver:. .
    Moderkort med SLI eller Crossfire stödja
    2 eller flera grafikkort av samma modell.
    Drivrutinerna till grafikkortet.
    Skruvmejsel.


    1.
    Koppla datorn från eluttaget på antingen PC slut eller direkt ur väggen.
    2.

    Öppna datorn torn för att ge dig tillgång till ditt moderkort. Beroende på utformningen av ditt torn, kommer detta vara så enkelt som att skjuta sidopanelen avstängd eller öppna en dörr. Dock kan vissa torn kräver att du använder en skruvmejsel för att ångra skruvar (finns i hörnen).

    Ta en stund att hitta alla PCI-Express-kortplatser (se Resurser nedan). Om du har ett moderkort med stöd för antingen SLI eller CrossFire-teknik, kommer du att ha minst två.
    3.
    Installera grafikkort genom att skjuta dem i SLI slots. De kommer att låsas på plats när de är installerade. Om du har fler än två SLI slots, installera ett kort i högsta facket och arbeta dig nedåt.

    Kom ihåg att för SLI eller Crossfire ska fungera måste alla grafikkort du installerar måste vara samma modell. Så om du installerar ett GeForce 8800 GT, till exempel, måste det andra kortet vara ett GeForce 8800 GT. Det spelar ingen roll för de kort som kommer från olika tillverkare så länge chipset är densamma.
    4.
    Anslut SLI /Crossfire brygga genom att skjuta bro ner på SLI /Crossfire platser ligger på kanten av kortet som är vänd mot dig. Moderkort som stöder Crossfire /SLI kommer med en liten enhet som kallas en "bro". Denna bro gör det möjligt för två kort att köra som ett enda kort, i huvudsak en fördubbling av GPU: s (Graphics Processing Unit) processorkraft.
    5.
    Ihop datorn tornet och slå på datorn.

    6.
    Installera lämpliga drivrutiner. Dessa drivrutiner kan hittas via hemsidor på tillverkare av grafikkort (se Resurser nedan) eller på den CD som kommer packat med varje kort. När drivrutinerna har installerats, kommer SLI-brygga identifieras automatiskt.

    Tips och varningar


  • Försök inte att installera flera grafikkort om du har ett nätaggregat enhet som genererar under 500W. Gör det kommer att leda till att datorn stängs av och agera felaktigt på grund av brist på makt på vissa komponenter.

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:gaming cpu uppgradering för HP Desktop





Relaterade artiklar


  • hur du justerar grafikkort på min pc
  • hur man skär och ansluta USB-kablar
  • glansigt vs matt laptop skärm
  • Hur konverterar man från en vanlig skrivare till en USB-
  • hur man hittar MAC-adressen för ett trådlöst kort
  • hur man läser DVD-typ
  • hur du ansluter min HP-skrivare till datorn med en DSL
  • hur man ansluter en Motorola headset till en dator
  • saker att tänka på när man köper en ny dator
  • Hur stänger jag av ett modem på en laptop?