Dator > en tutorial för PC diskvaggan reparation

 • en tutorial för PC diskvaggan reparation


 • Den optiska enheten är en viktig del av din dator, utan tillgång till CD-eller DVD-enheten, kanske du inte kan installera nya program på datorn. Du kommer också att kunna säkerhetskopiera viktiga filer till CD eller DVD --- få det optiska enhetsfacket fast bör ges hög prioritet

  Kontrollera magasin Operation

  När disken facket agerar upp först lyssna på ljudet av CD-eller DVD spinning upp. Om PC diskfackets får ström bör du kunna upptäcka ljudet av CD-eller DVD i enheten spinning. Under denna process datorn kommer att försöka att läsa informationen på disken, och du får höra ett högt surrande ljud när detta sker. Om du inte hör ett surrande ljud enheten kanske inte får ström.

  Fack Release

  Om facket release på hårddisken facket är i drift, tryck på knappen och låta disken för att mata ut. Kontrollera disken noga för smuts och repor. Om det finns smuts på botten av disken, rengör det noggrant med fönsterputs och en torr trasa. Torka från mitten och utåt, torka aldrig disken i en cirkulär rörelse. Sätt försiktigt in en CD eller DVD tillbaka i facket och lyssna efter det att snurra. Om disken fortfarande inte läses prova en annan skiva.

  Om skivfacket inte öppnas på alla, använder en ficklampa för att hitta manuell förbikoppling. Denna handbok bypass kommer att bli ett litet hål, vanligtvis ligger under skivfacket och nära facket avtryckaren. När du har hittat hål, räta ett gem och försiktigt in den i hålet. Detta gör att facket för att mata ut och du kan fortsätta din felsökning därifrån. Ibland, om en disk inte kan läsas, kommer det att låsa upp disken facket och du kommer inte kunna fungera facket igen förrän du använda bypass hål för att ta bort den dåliga disken.

  Kontrollera strömkablarna

  Om disken facket fortfarande inte fungerar kan det vara problem med strömmen som går till enheten. För att kontrollera att kablarna stänga ner din dator, ta bort sladden och hitta spaken fallet release. Dra fallet frigöringsspaken och ta bort locket från datorn. Om din dator är konstruerad för att sitta platt på bordet, är detta spak troligen på ovansidan av enheten. Om du har ett torn-stil PC fallet hävarm ska vara på sidan.

  Leta upp baksidan av CD-eller DVD-enheten och leta efter kabeln som kör in i enheten. Om nätkabeln verkar vara löst, ta bort den helt och sedan sätter tillbaka den. Kontrollera strömmen genom att vrida din dator och slå knappen facket utgåvan. Om facket matar när du trycker på knappen du vet att strömmen är bra. Om facket fortfarande inte fungerar, stäng av datorn och leta reda på strömförsörjning i det bakre hörnet av målet. Leta efter en annan strömkabel och köra den kabeln till baksidan av den optiska enheten för att ge den kraft den behöver.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:instruktionerna för att installera minne i en Toshiba labtop

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en dator till två bildskärmar
 • hur att överföra en VHS till en MacBook
 • hur du ansluter min DirecTV till min gateway dator med en TV-tuner
 • hur man fixar en sprucken laptop bildskärm
 • Hur konvertera en seriell port tangentbord eller mus för att en USB-port
 • hur du återställer din dator utan att förlora viktiga saker
 • hur man fixar vertikala linjer på skärmen
 • Hur kan jag titta på TV på en LCD-monitor?
 • hur man fixar den röda linjen ner en laptop skärm
 • CD boot information