Dator > egenskaper av tunna klienter

 • egenskaper av tunna klienter


 • Tunna klienter är datorer som utför minimalt arbete i klient-server arkitektur. . I en tunn klient miljö, presenterar kunden användaren med ett grafiskt gränssnitt, medan servern gör grovjobbet för att faktiskt köra applikationer. Tunna klienter kan sänka kostnader och förenkla hanteringen i många fall.

  Lägre Hardware

  En tunn klient består vanligen av en hake med dator, skärm, tangentbord och mus. Den tunna klienten har en minimal yta.

  skillnad tjocka klienter är tunn klient datorn inte utrustad för att köra applikationer, dess enda kraven är att presentera en visning av ansökan att servern är igång och att tillåta användare att interagera med programmet . Företag kan förvänta sig att spara mer än 60 procent på kostnader för hårdvara.

  Efterfrågan på ditt nätverk kommer att vara lägre i en tunn klient arbetsplats. Detta beror på de enda uppgifter resor till och din tunna klienter är skärmen uppdateringar och klick. Den faktiska data hanteras i en sluten slinga på servernivå.

  Centraliserad administration

  Den tunna klienten sessioner kontrolleras på servernivå. Systemen administratör kan hantera alla kunder från en enda punkt. Desktop inställningar och anpassningar användare är under total kontroll av administratören. Uppgraderingar utförs endast på servern. De kunder behöver aldrig röras.

  Säkra en tjock klient maskin på arbetsplatsen kan vara en utmaning. PC säkerheten har förbättrats, men många av de mekanismer är komplexa och svåra att genomföra i den verkliga världen. En tunn klient lider inte av alla de säkerhetsproblem som en tjock klient gör. I en tunn klient arbetsplats är de flesta av sårbarheterna flyttat till ett ställe: servern.

  totala kostnader är betydligt lägre. Du eliminerar många helpdesk-samtal, eftersom användarna inte kan installera program eller manipulera sina arbetsstationer. Behovet av att resa till där hårdvaran finns är vida minskas.

  Mindre bra

  Med klienter beroende på servern för att göra alla tunga lyft, kommer servern att behöva tillräckliga resurser för att möta efterfrågan. Detta kommer att kosta dig mer på servern slutet. Du vill mycket RAM, processorkraft och en del extra diskutrymme.

  Genom att konsolidera hanteringen av ditt nätverk, du konsolidera också risken. I den tjocka klienten kontoret, om en server misslyckas, kan användarna arbeta fortfarande på sina datorer. I en tunn klient kontor, om servern är nere, alla ner. Naturligtvis kommer ordentlig planering för katastrofer minimera följderna av dessa situationer.

  Tunna klienter är inte utrustade med high-end grafikkort. Om dina kunder behöver köra program som är grafiska intensiv, hittar du tunn klient prestanda för att ligga efter en arbetsstation.

  kraven för varje användare är unik på många arbetsplatser. Tunna klienter är inte lika flexibla som tjocka klienter. Du kanske upptäcker att ett homogeniserat datormiljö inte passar den kultur eller behov av företagets anställda.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man skyddar bärbara information om ett flygplan

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en billig dator rigg
 • hur man installerar en hårddisk sedan starta upp från en cd
 • Hur konvertera Photoshop till JPEG på en Mac
 • CD-fodralet fakta
 • hur man byter batteri i en Logitech trådlös mus
 • hur man kan förstora en pdf för utskrift
 • hur man återställer CPU-hastighet till korrekta värden
 • hur man kan få gratis bärbara datorer för familjer med låg inkomst
 • hur man fixar ett tangentbord på en Compaq laptop
 • hur du ändrar webbadressen för en Apple Mac