Dator > bläckstråleskrivare vs Deskjet-skrivare

 • bläckstråleskrivare vs Deskjet-skrivare


 • Bläckstråleskrivare är ursprungligen utvecklade av IBM för att bestryka papper med droppar av bläck. Siemens AG presenterade den första kommersiella bläckstråleskrivare 1951. Idag skrivartillverkare differentiera sina modeller bläckstråleskrivare av egna skrivhuvuden och patroner som ge detaljerade bilder. Hewlett-Packard DeskJet använder en patentskyddad kombination av skrivare huvuden och färghantering i sin bläckstråleteknik

  Du behöver:.
  Datorväska
  . Moderkort.
  Processor.
  Strömförsörjning.
  RAM.
  Optiska enheten.
  Hårddisk.
  Diskettenheten.
  MS-DOS startdiskett.

  Betydelse

  Enligt Hewlett-Packard Co inledde företaget bläckstråleteknik forskning 1978. Under de första åren av persondatorer, på begäran skriva ut dokument var begränsad till matrisskrivare eller termisk utskrift. År 1984 införde Hewlett-Packard HP ThinkJet, en hög kvalitet till låg kostnad icke-effekt enhet. År 1988 introducerade HP DeskJet, som tryckt på slätten-snarare än termiskt-papper.

  Funktioner

  Aktuella bläckstråleskrivare använder egen teknik för att kontrollera tillämpningen av bläck på papper. Färgbläckstråleskrivare också använda färg-system som kombinerar bläckdroppar att uppnå särskilda färger och nyanser. Printer tillverkare som HP, Canon och Epson differentiera sina bläckstråleskrivare av den effektivitet med vilken de anordningar tillämpa bläck över sidan för att producera bilder med hög upplösning.

  Överväganden

  bläckstråleskrivare är utsedd av deras allmänna ansökningsprocessen och vilken form de skrivs ut-som papper. En rad olika bläckstråleskrivare-inklusive DeskJet-skriva ut på papper och specialpapper ark, som transparenta filmer. De flesta konsument bläckstråleskrivare använder vattenbaserat bläck, antingen som färgämnen eller pigment.

  Specialty Skrivare

  Specialiserade bläckstråleskrivare innehålla skrivhuvuden som kan rymma lösningsmedelsbaserade och värme-fast Färgsublimering bläck. Dessa specialiserade bläckstråleskrivare har ett brett spektrum av tillämpningar, inklusive: bärbar, batteridriven skrivare för 4-tum med 6-tums fotografier, stora format skrivare för banners och över-papper, och andra specialiserade skrivare för utskrift på tårtor-använda livsmedel dye-eller bygga gjutformar och modeller-genom att lägga lager av en tjock ämne som stelnar under värme eller exponering för ultraviolett ljus inbyggd i skrivaren. Specialty bläckstråleskrivare består ofta av programvara eller drivrutiner för att kontrollera mängden bläck från var och reservoar för att producera en önskad effekt -. Såsom metallic bläck

  Deskjet-skrivare

  Hewlett-Packard äger varumärket "DeskJet" och betecknar denna rad av bläckstråleskrivare för konsumentmarknaden. Den DeskJet använder vattenbaserat bläck i patroner som skriver ut på pappersark. DeskJet modeller har en kompakt storlek, överkomligt pris och en snabb och tyst tryckning på vanligt och specialpapper för bläckstråleskrivare papper, t. ex. fotopapper och OH-film. Det DeskJet inte kan hantera stora utskriftsvolymer och har storlek begränsningar för papperskapacitet-oftast upp till Legal-storlek papper. HP tillhandahåller särskilda skrivardrivrutiner och verktyg för användning på alla datorer.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur du ändrar Windows startar grafik

Relaterade artiklar


 • hur man rengör en Pocket PC
 • hur man tråd en PS2-port till en USB-port
 • hur man skriver ut mönster på nätet
 • färgskrivare vs svartvita skrivare
 • hur virtualisering
 • hur du ställer in en LCD-monitor med en bärbar dator
 • hur man ansluter en fem Port Monitor komponentvideo
 • hur man bygger en prisvärd gaming dator
 • Hur konvertera en SATA till en USB-enhet
 • hur man installerar ett grafikkort i en Toshiba Satellite bärbar dator