Dator > Vad gör man med ett gäng gamla datorer

 • Vad gör man med ett gäng gamla datorer


 • Om du har två eller 200 gamla datorer tar upp plats i ditt hem, kontor eller någon annanstans, finns det ett antal sätt du kan bli av med dem eller ens tjäna lite pengar. Istället för att kasta ett gäng gamla datorer bort via stadens bulk avfall programmet eller bara lämnar dem på den sida av åkturen, anser miljöpåverkan sådan åtgärd skulle göra. Istället kan du återvinna din gamla datorer, donera dina gamla datorer till en välgörenhetsorganisation eller sälja din gamla datorer

  Recycling

  återanvändning av gamla datorer är ett utmärkt sätt att bli av med några onödiga teknologi medan du gör något positivt för miljön. Artikeln "Var kan jag donera eller Recycle min gamla dator och andra elektroniska produkter?" på EPA. gov hemsida, anges ett antal företag och organisationer att acceptera gamla datorer till återanvändning eller kassera på ett säkert och miljövänligt sätt. Om du funderar på att återvinning av alla dina gamla datorer, vill du först se till att du vet tillverkaren av systemet om att information finns tillgänglig. När du har den informationen, bör du se om det finns några lokala elektroniska återvinningsanläggningar i ditt område. Efter att lokalisera en anläggning, kontakta dem för att diskutera den typ och mängd av datorer du har, eventuella avgifter för service och eventuella anvisningar om hur du förpackar objekt så att de säkert kan transporteras och återvinnas.

  Donation

  Ännu bättre än återvinning, kan du donera dina gamla datorer och elektronik till välgörenhetsorganisationer som återanvändning av gamla datorer för utbildning, yrkesmässiga eller andra ändamål. Se till att din gamla dator delar är i skick innan donera dem. Besök ComputerHope. com för platser som accepterar gammal men fungerar datorer. De flesta platser är listade efter plats så beroende på var du är kan det vara en dator donera anläggning i ditt område. Om inte, många tjänster erbjuder transport utan avgift eller mot en avgift beroende på avstånd.

  Sälja eller handel

  Gamla datorer har värde bland samlare och hobbyister. Enligt "gammal teknik webbsajt" OldComputers. net, njuta av många människor reminiscing och samla föråldrade system. Beroende på vilken typ av system du har, kanske du kan förhandla om en försäljning för systemet om det är särskilt ovanligt. Kolla budgivning webbplatser som Ebay. com, Ubid. com eller Half. com och se om du ställer in ditt föråldrad utrustning till försäljning ladorna någon uppmärksamhet.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:Hur man testar ett 56K modem

Relaterade artiklar


 • hur man ska värdera en bärbar dator
 • hur man installerar XP på en Dell-server
 • hur man installerar en CPU i en Mac G4
 • vad är skrivarens minne?
 • hur man raderar en hårddisk med XP installerat
 • hur radera hårddiskar
 • hur man fixar ett minne som säger att det måste formateras
 • hur man gör en plastanka flash-enhet
 • hur man hittar ett kort för bärbara Internet-användning
 • hur man byter ljudkort i datorn