Dator > typer av RAM guider för en laptop

 • typer av RAM guider för en laptop


 • Du behöver:
  hemsida RAM urval

  Det finns tre huvudtyper av bärbara RAM på marknaden idag-DDR, DDR2 och DDR3-tillsammans med en fjärde, mindre använda. typ som kallas SDRAM. Alla har sina egna egenskaper i fråga om snabbhet och lagringsutrymme, och ingen är utbytbara med de andra. (Till exempel kan du inte använda ett DDR3-minne i en DDR slot. ) Räkna ut vilka som hör hemma på din dator är ganska lätt, eftersom varje slag motsvarar det datum och år när en dator har tillverkats. Om du är osäker på vilken hör hemma i din laptop, se länken till Crucial. com i resurser för att hitta ett definitivt svar.

  SDRAM

  SDRAM är svårt att finna och är ofta begränsad till specialaffärer datorn och online-återförsäljare, eftersom det är så gammalt. De dataöverföringshastighet för SDRAM är bara 100 och 133 Mbit /s, mest SDRAM-minnen inte har en kapacitet större än 256 MB. Laptop SDRAM har 144 stift (stiften är den lilla metall anslutningar som låset i RAM-kortplatsen på moderkortet).

  DDR

  DDR RAM är en av de äldre versionerna av RAM lätt tillgänglig på marknaden. Det fungerar med dataöverföringshastigheter på 200, 266, 333, eller 400 Mbps. Laptop DDR RAM oftast har 200 pinnar, i motsats till SDRAM s 144. De flesta DDR-minnen finns idag i 512 MB och 1 GB kapacitet, även om vissa sökande kan ge ett 256 MB minne (användbart för äldre bärbara datorer som inte kan hantera 1 GB RAM eller mer).

  DDR2

  DDR2 RAM fördubblar dataöverföringen kapacitet DDR, kör med överföringshastigheter på 400, 533, 677 och 800 Mbps. Liksom DDR RAM, är laptop DDR2 finns i 200 pinnar. Det sätt på vilket stift är arrangerade, men, liksom placeringen av gapet mellan stiften, gör DDR och DDR2 oförenliga med varandra. DDR2-minnen finns med kapacitet så liten som 512 MB och så stora som 2 GB. Från och med januari 2010 är DDR2 fortfarande branschstandard, även om det kommer sannolikt falla för DDR3 i några månader.

  DDR3

  DDR3 är den nyaste, snabbaste och mest energieffektiva RAM på marknaden, vilket kan klockan dataöverföringshastigheter på 800, 1066, 1333 och 1600 Mbps. DDR3 RAM är tillverkade med en minsta kapacitet på 1 GB, upp till en maximal kapacitet på 4 GB, som är bundna att bli större eftersom DDR3 tekniken utvecklas. Dessutom har laptop DDR3 RAM 204 stift att stödja sitt snabbare hastigheter och större kapacitet.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:Vilka steg att uppgradera en bios?

Relaterade artiklar


 • hur du installerar ett kort Mini PCI när en bärbar dator stängs av
 • Ta bort en utskriftshanteraren
 • blank vs matt skärm laptop
 • hur du tar bort en bärbar dator skärm
 • hur man uppgraderar en processor i ett skrivbord
 • USB-port uppgradering
 • hur man installerar Logitech Racer Mouse på xp
 • Hur man väljer en laptop skärmstorlek
 • hur man installerar och kontrollera en designer skrivare
 • hur man fixar en skanner som sätter damm på blanka foton