Dator > typer av A / C strömkontakter & pluggar

 • typer av A / C strömkontakter & pluggar


 • Växelström avser den form i vilken elektricitet träder ett hem från en transformator. Den el kommer in i brytaren rutan i ditt hem, där det sedan vidare till enskilda kärl. A /C pluggar och sladdar använda elektricitet för att driva elektriska apparater i hemmet. Olika apparater kräver olika mycket el. Därför vissa apparater kräver en annan typ av plugg och rep än andra. Vid byte av kontakten eller sladden, leta efter dem som är godkända för säkerhet av UL (Underwriters Laboratory).

  Self-anslutningskontakterna

  Self-anslutningskontakterna är vanligt förekommande på lampor och apparater. Kroppen av pluggen innehåller stiften att genomborra lager isolering och klämma direkt på kabeln inuti sladden för att skapa en anslutning. Dessa pluggar inte kräver strippning av kabeln. Även vanligt förekommande, uppfyller dessa kontakter inte National Electrical Code standarder.

  Terminal-förslutningsskruvar

  Terminal-förslutningsskruvar innehåller skruvar i kontakten kroppen. Den elektriska sladden är strippad, det yttre skiktet tas bort för att avslöja trådar, och tråden är fäst skruvarna inuti kroppen av pluggen. Skruvarna är sedan åt att säkra anslutningen. Denna typ av kontakt är i allmänhet äldre apparater.

  Tre fronter kontakter

  tre stift pluggar används ofta för stora apparater som torkar och kylskåp. Jordstiftet ger en säkerhetsfunktion, med den tredje kontakten är jordad. Om en ledning inne i kontakten skulle lossna, utan en grund kontakten, skulle apparaterna vara så "heta" och skulle kunna leda till en elektrisk stöt vid beröring. Marken kontakten hindrar detta från att hända eftersom det tvingar el för att gå till marken och orsakar automatsäkringen resa, eller stänga av, om en tråd lossnar.

  Typ A kontakter

  typ A pluggar tvådelad pluggar med platta parallella blad. De flesta typ-A pluggar producerade efter 1950 är polariserade, vilket betyder att de har ett stift som är bredare än det andra. Dessa kan endast sättas in i ett polariserat uttag. Dessa pluggar vanligtvis används till lampor och små dubbelisolerade apparater.

  Typ B kontakter

  Typ B pluggar innehåller två platta parallella blad och ytterligare en runda eller U-formade stift blad. Denna ytterligare stift är grundstötningen eller jord stift och är längre än de två parallella stift. När du ansluter i denna typ av kontakt, ger längre Jordningsstiftet extra säkerhet eftersom maskinen är jordad innan den är ansluten till el.

  Twist-lock Kontakt

  Twist-lock proppar som används för större apparater såsom torktumlare och spisar. De använder standarden tre stift konfiguration men är konstruerade för att låsa i vägguttaget. Denna låsfunktion förhindrar att kontakten från att komma ur eluttaget.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur reparera microSD-kort

Relaterade artiklar


 • Lägga till en processor till en dator
 • Vilka är riskerna med att använda LimeWire med iPod?
 • hur man fixar ett pappersstopp för en Deskjet-skrivare
 • hur se till att min bärbara dator körs på a / c?
 • Definitionen av datakablar
 • hur man uppgraderar en PC låda
 • hur ändrar BIOS att starta från en CD
 • hur man får in BIOS på en Toshiba laptop
 • hur du formaterar USB-minne i Windows XP
 • hur man kan förbättra mottagningen luft-kort