Dator > hur man uppgraderar en hårddisk i en bärbar dator

 • hur man uppgraderar en hårddisk i en bärbar dator


 • Hårddisken i din bärbara dator är där alla sina program och program lagras. Utan en fungerande hårddisk, skulle din bärbara dator vara lite mer än en stor Papperspress. Det är just därför något omfattande arbete på hårddisken bör hanteras av en professionell. Men om du bara funderar på att uppgradera din bärbara hårddisk genom att ersätta det med ett nytt, kan du göra det själv, utan behov av en servicetekniker. Processen kan ta lite tid och koncentration, men det är möjligt.

  Du behöver:
  Hårddisk
  . Dator bruksanvisning.
  Stjärnskruvmejsel.
  Penny.

  Hur man uppgraderar en hårddisk i en dator Notebook


  1.
  Förvandla din bärbara datorn, koppla ur den och vänd på den. Leta reda på hårddisken facket på undersidan av datorn. Det bör vara tydligt markerade, men om du har problem med att hitta den, kan du konsultera bruksanvisningen till din bärbara dator.
  2.
  Avlägsna skruvarna som håller hårddisken täcka med din Phillips skruvmejsel och ta bort skyddet för att avslöja en plastfliken sticker ut från hårddisken plats. Detta är ansluten till hårddisken.
  3.
  Dra i fliken för att ta bort hårddisken. Ta bort de två piggarna på vardera sidan av metall hårddisken bostäder. Ta bort metallhöljet från den gamla hårddisken och placera på den nya hårddisken. Trygga med pinnar och Skjut hårddisken i facket så fliken sticker ut. Sätt tillbaka locket och slår på datorn. Hårddisken är uppgraderat.

  Så här uppgraderar en hårddisk i en bärbar Mac


  1.
  Förvandla din Mac av och blädderblock det över. Sätt en slant i spåret i låset i plast batteriluckan och vrid moturs för att lossa batteriluckan. Ta bort den rektangulära batteriet genom att lyfta upp det och skjuta det ur dess viken.
  2.
  Hitta metallkontakterna L-konsol som löper längs insidan av batterifacket. Ta bort de fyra skruvarna som håller den på plats med din Phillips skruvmejsel och ta bort fästet för att avslöja hårddisken facket.
  3.
  Dra den vita fliken som sticker upp ur facket för att ta bort hårddisken från hållaren. Ta bort de två tapparna på båda sidor av metall hårddisken bostäder. Ta bort metallhöljet från den gamla hårddisken och placera den på den nya hårddisken. Trygga med pinnar och sätt hårddisken i facket så den vita fliken sticker ut.
  4.
  Tillbaka L-balken på batteriet och batteriluckan. Förvandla din bärbara Mac på, och hårddisken är uppgraderad.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man blandar datorminne

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar NumLock knappen på en bärbar dator
 • flatbäddsskanner underhåll
 • hur ladda upp bilder från en dator till ett SD-kort
 • Hur man använder en lirka kompression verktyg
 • hur man väljer den bästa pc minnesmoduler för uppgradering
 • hur man fixar en bild för en dator
 • hur man driver en diskett
 • hur man fyller en LaserJet-kassett med toner
 • hur man väljer en bra bärbar dator
 • hur man byter BIOS-chip