Dator > hur man rengör en laptop tangentbord utan att ta bort nycklarna

  • hur man rengör en laptop tangentbord utan att ta bort nycklarna


  • Om du har använt en bärbar dator för någon längre tid, kommer du inte ha undgått att märka att med tiden, blir tangentbordet smutsiga och några av de nycklar tenderar att bli gunk fast över dem. Detta är särskilt troligt att det händer om du ofta skriver medan de äter med händerna. Inte bara får tangentbordet ganska äckligt med tiden, men knapparna kan fastna, vilket försämrar prestandan av den bärbara datorn. Lyckligtvis är tangentbordet ganska lätt att rengöra om det inte är alltför fastklistrade upp. För en mer grundlig rengöring kan du behöva ta bort nycklar, tvätta dem och sätta dem i tangentbordet, men ofta är stegen nedan allt som behövs för att få ditt tangentbord ser nästan som ny.

    Du behöver:
    luddfri trasa
    . Vatten.
    Isopropylalkohol.
    Tryckluft kan.


    1.
    Stäng av datorn efter borttagning alla medier (CD, DVD, flash-enheter etc. ) från den. Också loss nätsladden och kringutrustning. Håll den bärbara skärmen upp så att du kommer åt tangentbordet
    2.
    Blås tryckluft runt alla knappar att driva bort några partiklar fastnat under dem. Försiktigt hålla den bärbara datorn över en papperskorg med tangentbordet vänd åt sidan och sedan ner, så att återstående partiklar kan lossna.
    3.
    Fukta en luddfri trasa (en bomull näsduk duger utmärkt) med isopropylalkohol eller bara med rent vatten om du inte har någon isopropylalkohol. Vrid ur trasan väl så det är fuktig men inte droppande vätska.
    4.
    Torka i utkanten av den bärbara datorns tangentbord (dvs. musmatta och det område som inte har några nycklar på det) med fuktig trasa, med särskild uppmärksamhet på de områden som är särskilt smutsig. Fukta och vrid ur trasan i rengöringsmedel (alkohol eller vatten) upprepade gånger om det behövs, medan du gör detta.
    5.
    därefter arbete på tangenterna själva. Fukta och vrida ur trasan enligt ovan, och sedan använda ett finger med fuktig trasa över den för att skrubba varje tangent i taget. Eftersom duken blir smutsig sätta en ren del av trasan över fingret och fortsätt städning.
    6.
    Låt laptop torka ordentligt (ge det en bra par timmar eller mer om du använde vatten). Vid det här laget bör det vara redo att slå på.

    Tips och varningar


  • Ett säkert sätt att få din laptop tangentbord mycket smutsig är att äta med fingrarna och typ på samma gång. Det är bäst att inte göra båda samtidigt, eller åtminstone att grundligt torka fingrarna varje gång du skriver medan de äter.

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man väljer en bra bärbar dator





Relaterade artiklar


  • hur komma åt data utan formatering ett Micro SD-kort
  • hur man beräknar den kraft som behövs för en hemdator
  • hur du kör 2 hårddiskar som 1
  • hur man identifierar datorns moderkort säkringar
  • hur man föryngra en NiMH cellen
  • hjälpa till att installera en AT & T dsl motorola modem
  • hur man använder webbkameran på en Dell Inspiron bärbar dator
  • Hur man överför program till ett SD-kort
  • hur man bygger ett spel dator för $ 1000
  • hur man kan öka upplösningen på min dator