Dator > hur man kan bli av en vertikal linje på en datorskärm

 • hur man kan bli av en vertikal linje på en datorskärm


 • Vanligtvis finns det inte mycket att lägga märke till om din skärm tills något går fel. Det är antingen ett bevis på tillförlitligheten av monitorer hela tillverkaren spektrumanvändning, eller betyder det övervakar få uppgraderas när datorer gör, så de aldrig har tid att slitas ut. Hursomhelst, när raderna börjar visas i din display, finns det inte mycket du kan göra undantag för vissa felsökning för att avgöra om du faktiskt har en bildskärm problem eller finns det en annan orsak

  Du behöver:.
  Fan (valfri ).


  1.
  Kontrollera kablarna. Det kan vara alltför förenklat, men om din skärm är ansluten via en seriell kabel, kan en av pinnarna böjas eller saknas. Detta kan orsaka lätt visa problem, bland annat en vertikal linje. Om du använder en USB, prova en annan kabel och se om problemet kvarstår.
  2.
  Uppdatera drivrutinen grafikkort. Några diskreta kort har en uppdateringsfunktion i fönstret Egenskaper för enheten. Högerklicka på grafikkortet i listan Program och välj "Egenskaper. "Uppdateringen kommer att vara en knapp under" Drivers "-fliken om enheten är så utrustad. Om inte, gå till tillverkarens hemsida och söka efter den senaste drivrutinen för ditt modellnummer. Uppdaterade drivrutinerna kunde lösa problemet.

  3.
  Placera en låda fläkt direkt bakom datorns luftintagen för extra kylning. Ibland om det finns system problem, kan dina komponenter för varm. Om kylning av datorn tar bort den raden, du vet har du en överhettning problem, inte en monitor problem. Du kan försöka rengöra interna med konserverad luft. Ta av höljet, och grundligt blåsa bort allt damm, hår och matta fiber bort från fläkten och från moderkortet. När du är där kan du kontrollera om det finns några uppenbara lösa anslutningar.
  4.
  Anslut bildskärmen till en annan dator om du har en tillgänglig. Detta är förmodligen det mest avgörande testet för din bildskärm hälsa. Om du har en linje när bildskärmen är ansluten till en annan maskin, är det troligt dags för en ny bildskärm. Lika frustrerande som det låter, ta isär en av dagens bildskärmar i ett försök att reparera den är dyrare än att köpa en ersättare.
  5.
  Om du inte har en annan dator tillgänglig, prova att stänga av datorn men låt på strömmen till bildskärmen. Med knapparna på skärmen ram (om du har dem), ta fram inställningarna. Om linje visas i menyn precis som det gjorde i videon från din dator, så har du definitivt en bildskärm problem. Utbyte är nog i sin ordning.

  tips och varningar


 • det skadar aldrig att ringa tillverkaren att rösten din missnöje om enheten är bara något av garantin. Om det är tio år gammal, bry dig inte. Men du kanske bli positivt överraskad om garantin bara gått

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man fixar micro sd fel

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en port USB-skrivare
 • hur man gör en analog dator-arbete TV-tuner efter övergången
 • Acer PC för-& nackdelar
 • hur man installerar och kontrollera en designer skrivare
 • Hur man överför video från ett SD-kort till en dator
 • hur man kan anpassa en NEC datorskärmen för att passa skärmen
 • hur man raderar en hårddisk med XP installerat
 • hur man ändrar datorns effekter högtalarljudet
 • hur man använder en Tablet PC utan en penna
 • hur du kontrollerar att du inte köper en stulen dator