Dator > hur man installerar ett kort ombord video

 • hur man installerar ett kort ombord video


 • En onboard grafikkort, även kallad Graphics Accelerator Card, funktioner för att generera bilder som ska visas i en datorskärm. Det ökar kvaliteten på grafiken i en dator. Om du inte har ett kort ombord video installerad eller om du vill uppgradera din nuvarande grafikkort, kan du helt enkelt installera en på din dator

  Du behöver:.
  Dator med Windows XP
  Ombord grafikkort.
  Skruvmejsel.


  1.
  Stäng av datorn och koppla alla strömsladdar från strömkällan. Koppla loss all kringutrustning och kablar anslutna till datorn. Med hjälp av en skruvmejsel, lossa skruvarna i ena sidan av datorns hölje och ta bort den för att exponera moderkortet.
  2.
  Leta upp din gamla grafikkort. Ta bort skruvarna som håller den på plats och ta bort den från sin PCI-plats. Ta försiktigt ut grafikkortet. Om du inte har ett gammalt kort ombord video installerat, vidare till steg 3.
  3.
  Lokalisera PCI-platsen genom att läsa etiketterna på moderkortet. Orden "PCI" eller "PCI-kortplats" ska graveras direkt anslutning till facket. Placera det nya grafikkortet ordentligt till facket genom att följa ordningen i "stift". Se till att andra hårdvaruenheter knutna till moderkortet inte är osammanhängande eller flyttas från sina platser.
  4.
  Stäng datorns hölje och skruva fast alla skruvar som du tog bort tidigare. Anslut all kringutrustning och kablar anslutna till datorn. Slå på datorn.
  5.
  Vänta tills datorn att automatiskt upptäcka den nya hårdvaran. Följ instruktionerna i "Lägg till ny maskinvara" guiden. Placera ditt grafikkort programvara skiva i CD /DVD-ROM. Installera drivrutinen genom att följa instruktionerna som blinkar på skärmen. Starta om datorn.
  6.
  Kontrollera om enheten har installerats korrekt. Navigera till "Start"-menyn och klicka sedan på "Kontrollpanelen". Om du är i "Kategori Visa" och välj "Prestanda och underhåll" och klicka sedan på "System". Klicka på "System" direkt om du är i "klassiskt läge".
  7.
  Load "Enhetshanteraren". Klicka på (+) bredvid "Bildskärmskort" och se om namnet på din grafikkort som finns listade. Om det finns ett gult utropstecken bredvid, kan du behöva installera drivrutinen på grafikkortet. Om ingen gult utropstecken, är ombord grafikkortet fungerar korrekt.
  8.
  Installera drivrutinen för grafikkortet manuellt genom att placera programvara skivan i CD /DVD-ROM och kör installationsprogrammet därifrån. Om du inte har ett installationsprogram för ditt grafikkort, ladda ner en kopia av drivrutin från tillverkarens webbplats. Om inga drivrutiner finns därifrån, försök att få en kopia från nedladdning webbplatser som Driversdown. com och Driverskit. com.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:Hur man återskapar en PC-formaterad hårddisk på en Mac

Relaterade artiklar


 • hur man bygger ett 4u rackmonterad dator
 • Hur konvertera en datorskärm till video RCA
 • hur man kan bli av en vertikal linje på en datorskärm
 • hur man gör en laptop skärmskydd
 • hur man ansluter en HP laptop till LCD TV
 • CD-fodralet fakta
 • hur man identifierar egenskaper hos en processor
 • hur man kan anpassa en NEC datorskärmen för att passa skärmen
 • Avinstallera sparare Toshiba Power
 • hur man kan ansluta två Macintosh-datorer med FireWire