Dator > hur man ansluter en SATA & IDE HDD

 • hur man ansluter en SATA & IDE HDD


 • Hårddiskar är avgörande för att nästan alla datorer. Det finns några olika standarder som används av tillverkare, däribland de två mest populära: IDE (Integrated Drive Electronics) och SATA (Serial ATA). Även om de använder olika anslutningar och datakablar överföring du kan koppla in enheter av båda typerna till datorn på samma gång. Processen är ganska lätt i de flesta datorer och moderkort och enheterna bör arbeta tillsammans och

  Du behöver:.
  SATA-hårddisk och kablar
  . IDE-hårddisk och kablar.

  SATA


  1.
  Stäng av datorn. Koppla ur nätsladden. Öppna datorlådan och leta reda på strömförsörjningen. Det blir en stor låda med en fläkt och många färgade trådar kommer ut av det.
  2.
  Hitta en SATA strömkabel. Det kommer att ha en tunn, rån kontakten i slutet. Sätt in nätsladden i kontakten på baksidan av din SATA-hårddisk (det kommer endast monteras på).
  3.
  Anslut SATA-datakabeln som följde med enheten till den baksidan av enheten. Det passar bara på ett sätt på baksidan av enheten. Placera enheten i hårddisken inneslutningen, som är en vagga enheten kan glida in med hålen på sidan. Matcha hål upp med hålen på enheten och skruva i skruvar.
  4.
  Anslut den andra änden av datakabeln till moderkortet. Det bör finnas minst två SATA-anslutningar, som ser ut som den på baksidan av enheten, på moderkortet. Om du har svårt att hitta den samråda med moderkortets manual.

  IDE


  1.
  Leta reda på en IDE sladden ur vägguttaget. Det kommer att ha en vit plast-kontakt med plats för fyra stora pinnar och färgade trådar. Anslut nätsladden till baksidan av enheten.
  2.
  Anslut IDE-kabeln på baksidan av IDE-disken. Det kommer att ansluta till två rader med 20 små stift. Det finns ett stift saknas en rad, så använd det som ett matchande punkt att ansluta den rätt.
  3.
  Placera enheten i hårddisken inneslutningen ovanför SATA-enheten. Match hålen på sidan av lådan med hål på enheten och skruva i skruvar.
  4.
  Kontrollera att bygeln på baksidan av enheten är inställd på "Master". Tröjor är små plast saker som går över mycket små stift på baksidan av enheten. Det kommer att bli ett diagram på toppen av enheten anger var hopparen bör gå att sätta den till "Master".
  5.
  Leta reda på primära IDE-styrenheten på moderkortet. Som på baksidan av enheten, kommer det att ha två rader med 20 stift med en saknas. Anslut IDE-kabeln till kontakten. Rådgör med din moderkorts manual för hjälp om det behövs.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man ansluter ett ljudsystem till en dator

Relaterade artiklar


 • hur man gör en laptop skärmskydd
 • hur man byter en inverter på en Toshiba laptop
 • hur man installerar dubbla grafikkort
 • hur man hittar en trådlös MAC-adress
 • hur du ändrar skärmupplösning i Windows XP
 • hur man installerar G5 torn minne
 • hur du schemalägger automatiska start och avstängning i Mac OSX
 • hur man skär och ansluta USB-kablar
 • hur man bygger en egen dator för billigt
 • hur man kan ansluta bärbara datorer till TV: n med trådlös mottagare pc2tv