Dator > hur du ställer in en ny iMac

 • hur du ställer in en ny iMac


 • Både datanörd och slutanvändare både ge props till Apple för deras idiotsäker installationen, Mac är ganska mycket plug-and-play direkt ur lådan. Apple har utformat en installationsguide som gör att nästan vem som helst som arbetar på Internet i några minuter och iMac är inget undantag. De flesta av de åtgärder som är grundläggande saker, men ibland några av de mer subtila processer missade
  1.
  Ställ in din Mac genom att ansluta nätsladden och koppla musen till tangentbordet till en av USB-portarna på baksidan av dator. Om du har en trådlös mus och tangentbord, de båda måste vara påslagna. Tryck på strömbrytaren på höger sida av tangentbordet och slå på musen med knappen på undersidan av musen. Tryck på strömbrytaren på baksidan av iMac och du blir tillfrågad via Apples installationsguiden.
  2.
  Bestäm om du behöver överföra data, applikationer eller inställningar från din tidigare Mac, om tillämpligt. Om så är fallet, välj sedan "från en annan Mac" i guiden när du tillfrågas. Starta upp den gamla datorn att hålla ner "T" knappen tills FireWire-logotypen visas på skärmen och sedan koppla ihop de två Mac-datorer med FireWire-kabel. Om du inte migrera alla data, välj sedan "Överför inte min information" och fortsätter med guiden.
  3.
  Registrera din iMac när du ombeds och sedan skapa ett användarkonto och lösenord för dig själv. Efter det kommer du bli tillfrågad om hur du vill ansluta från Internet. Om du väljer trådlös anslutning, kommer en lista med nätverk inom räckvidd visas, men du måste veta rätt lösenord för att ansluta till den. Om du ska vara fast monterade på ett nätverk, sedan koppla in en Ethernet RJ-45 kabel till iMac's nätverksuttaget (finns på baksidan av maskinen) och ansluta den andra änden till ett nätverk jack eller ansluta direkt till routern .
  4.
  installera programvara som du äger. Den vanligaste mjukvaruprogram som används på Mac är Office, Quicken och Adobe Creative Suite, men det finns hundratals andra avdelningar. Du kommer också vill hämta alla viktiga gratisprogram från Internet, inklusive Adobe-produkter (Reader, Flash Player och Shockwave Player) samt Firefox och RealPlayer.
  5.
  Starta en webbläsare för att bekräfta att du är ansluten. Kör sedan "Software Update . . . " kommandot, som finns under äpplet i det övre vänstra hörnet av skärmen. Starta om de efterfrågas, och upprepa tills "Din programvara är aktuell" visas.
  6.
  Öppna Systeminställningar för att avsluta konfigurera din nya iMac. För att lägga till en skrivare, klicka på Skrivare och Fax och klicka sedan på plus (+) ikonen i det nedre vänstra hörnet av fönstret och markera skrivaren i listan och välj "Lägg till. "De andra inställningar du bör byta delar (både skrivare och fildelning), dina inställningar viloläge (Energy Saver), skrivbordsbild och skärmsläckare display (Skrivbord och skärmsläckare) och ansluta din smartphone (Bluetooth).

  tips och varningar


 • Spara lådan om du skulle behöva skicka iMac.
 • Trådlösa tangentbord kan köra ut saft plötsligt, så håll reservbatterier till hands.

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man gör en Kingston USB startbar

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en bild för en dator
 • hur man installerar en CPU i en Mac G4
 • hur man konfigurerar en USB Serial Converter för Windows XP
 • Apple Computer inrätta instruktioner
 • hur man återställer SMC
 • hur du överför musik videor till ett micro sd-kort
 • hur du tar bort minnet lösenord på datorn
 • hur du ansluter min Dell laptop till min tv
 • hur man använder en FireWire-kabel för att flytta data
 • Ta bort ett program på PPC