Dator > hur du lägger till mer RAM-minne till din dator

 • hur du lägger till mer RAM-minne till din dator


 • . Detta bör vara ett rimligt grundlig handledning om hur man tryggt och bekvämt lägga till eller byta RAM-minnet i datorn

  Du behöver:.
  Information om antingen 1
   Datorn modell 2.
   Moderkortet eller 3.
   Ett exempel på dina befintliga minnet.


  1.
  Informationen nedan bör en stor hjälp vid tillägg eller utbyte av RAM-minnet, men bara när läsas i sin helhet innan processen görs. Medan vissa finna arbetet på en dator hotfull, kan jag försäkra er att det är inte svårt.
  2.
  första steget för att lägga till RAM-minne till datorn är att avgöra vilken minnesmodul du behöver köpa. Minne finns i en mängd olika storlekar och hastigheter. Även om vi alla skulle vilja ha den snabbaste RAM-minne i vår dator, är ditt moderkort den begränsande faktorn.
  3.
  Det finns flera olika sätt att ta reda på hastigheten på RAM-minne du behöver . Den första, om du har köpt din dator från en större tillverkare (HP, Dell, osv. ) Är att helt enkelt ringa dem och fråga om vilken typ du har. För det andra, kan du försöka bestämma modellnumret på ditt moderkort, och föra denna information till din återförsäljare. Modellen bygger vanligen en serie annars meningslösa bokstäver och eller siffror, och är ofta i en fetstil. Mitt moderkort är avbildad här. Slutligen kan du ta bort helt enkelt så mycket RAM som finns i datorn, och antingen föra detta till tillverkaren, eller sök efter en online-återförsäljare med denna produkt baseras på den information som bör finnas på ett märke på RAM. Fortsätt till nästa innan du köper ditt minne!
  4.
  Innan du kör ut och köpa minne, först kontrollera och se till att det finns plats för fler! Du kommer att behöva ta bort en panel från datorn fall. Medan du tittar på datorn framifrån är det oftast den vänstra panelen som kommer av för åtkomst. Du bör hitta 2 skruvar på baksidan av datorn, och ibland finns det en spärr som komplettering till dessa skruvar. Efter det ska du snabbt se din minnesplatser liknar dem i denna bild. Datorn kan ha 1, 2, 3 eller 4 platser för RAM.
  5.
  Om alla Minnesplatser på datorn är full, betyder det inte att du ska ge upp kampen riktigt än. Ofta 1 eller flera pinnar RAM-minne som kommer att vara i din dator är mindre än det är möjligt att använda. Om detta är fallet, och alla dina RAM-platser är fulla, kan du fortfarande kunna fördubblas eller få fyrfaldigt din befintliga RAM-minnet.
  6.
  Genom en allé eller en annan, du har köpt RAM-minnet, och är nu redo att använda. Grattis! Som med alla elektriska gadget, folk är rätta försiktig om två saker: 1. Skada inte dig själv eller andra 2. Skada inte de elektriska gadgeten
  7.
  Bara koppla ur datorn från alla externa källor (110V, video kablar, nätverkskablar och kablar telefon) kommer att skydda dig från oönskad hjärta avbrott och finger brännskador. Det verkliga problemet här är hur man bäst skyddar din dator från dig! Detta förfarande bör ske på ett icke heltäckningsmatta rum, och helst du är barfota. Faran är en release av statisk elektricitet från fingret. Ta av (jordad) strömsladd och locket från din dator, det är sårbar. Försiktighetsåtgärder bör vidtas för att avleda statisk, den enklaste är att helt enkelt röra golvet med händerna innan du börjar, och i kontakt med golvet efter varje gång du går runt. Detta förfarande måste följas varje gång du tänker röra inuti höljet på din dator, om du vill ta bort, installera, granska eller på annat sätt röra någon komponent, speciellt RAM.
  8.
  Datorn är i en relativt statisk miljö utan du placerad på din arbetsplats med datorkåpan av, och datorn på sidan så att du kan nå ner att arbeta med den. Du har gott om ljus. Du ser en rad med RAM-slots, som de som på bilden, precis till höger om din processor (som är gömd under den stora fyrkantiga fläkt). Du ser dem inte du? Du föddes för att göra detta
  9
  Notera:. . Hur många platser finns tillgängliga på ditt moderkort? Hur många har RAM-minnen i dem redan? Du måste tillfälligt flytta några kablar för att få händerna nära Minnesplatser? Det är dags att gräva i.
  10.
  På bilden av minnesplatserna, kommer du att se små vita flikarna. De vita flikarna hålla ditt RAM i sina respektive platser. För att lägga till eller ta bort RAM, måste dessa flikar drivas öppet, vilket är en ned-och-away rörelse från kanten av RAM minnet. När du är i låst utrymme och position, dessa flikar tryck i skårorna ligger på sidan av RAM minnet.
  11.
  Innan du sticka RAM-minnet i, kan man spara lite av frustration för att titta på både käppen, och ditt moderkort. Facket, som ses på bilden ovan har en avdelare. Käppen, som visas i denna bild, har ett hack. Skåran och avdelare måste uppfylla, och de är inte centrerad. Den RAM-minnet är nästan 5 och 3 /4 inches lång, men skåran är 2 och 7 /8 inches (beroende på vilken riktning du mäter, förstås). Fick den tas om hand? Great!
  12.
  Nu, helt enkelt lägga ditt RAM minne försiktigt i spåret du planterar den och ta bort dina händer så att du kan se att det faktiskt är inom en kanal från ena änden till den andra. Med en sådan försäkran, kan du ge nu baggen sticka en stadig minskning push. Applicera examen tryck, från fem till tio pounds, vilket krävs för att höra eller se den "knäppa" i. När det RAM-minnet är helt insatt i sin respektive plats, kommer de små vita flikarna stå upp och titta in på sidorna av väduren, som håller den stadigt på plats. Om detta inte sker med denna ansökan av våld, det finns en god chans skåran och delningslisten inte uppfyllde, eftersom den är i bakåt. Fret inte gräshoppa, är RAM ett motståndskraftigt varelse.
  13.
  När flera RAM-minnen, vill du att dina hastigheter och storlekar att vara i matchande par. Om du har (2) 512 mb minnen och (2) 1GB minnen, bör de vara parade. När du ser på din RAM slots, kommer du att märka nära toppen av plats (er) finns siffror, bokstäver eller ett alfanumeriskt indikator som talar om vilka tider är ihopkopplade. Ofta, som styrelsen bilden, facken är olika färger, och samma färg slots är ihopkopplade. Med hjälp av detta exempel skulle jag vilja att sätta (2) 1 gb pinnar i de gula fälten och (2) 512 MB stickor i svarta slots, eller vice versa. Ram bör införas i stigande ordning när några av facken kommer att lämnas oanvänd. Vad betyder det? Om du har fyra platser, men endast för avsikt att använda två av dem, fyll slots 1A och 1B (eller A1/B1) först. Om du bara använder en kortplats av fyra, bör samlat pinne placeras i 1A (eller A1) och så vidare.
  14.
  Detta är en hel del information för en mycket enkelt förfarande. Jag försöker att ge gott om information i syfte att bättre lugna nerverna för de som bara blir nervösa när de utför en sådan förändring för första gången. Det finns lite du kan göra för att skada dig själv eller datorn medan du utför denna åtgärd så länge du spendera lite tid över minnet moderkortets krav genom en av de steg som beskrivs ovan. Om det alls är möjligt samråda med de bruksanvisning för ditt moderkort eller tala med den ursprungliga tillverkaren att avgöra den optimala volym och hastighet av minne du kan köpa.

  tips och varningar


 • Identifiera hur mycket minne du kan lägga till din dator
 • Identifiera vilket minne du ska köpa till din dator
 • Köp din RAM
 • Ta bort locket från datorn
 • fullgöra alla statisk elektricitet från din egen kropp
 • Lägg till /ta bort RAM-minne som krävs.
 • Plug dina prylar igen
 • Frown till de höga priserna folk vill debitera dig för något du gjorde för dig själv så enkelt.
 • Försök inte använda RAM i din dator helt enkelt i sak att det RAM var fri utan att först bekräfta att den passar och är rätt hastighet.
 • Ram som är klassade för högre hastigheter än ditt moderkort kan stödja faktiskt kommer sakta datorn ner, eller orsaka andra komplikationer /problem.
 • Ram är förvånande tålig för en elektronisk komponent, men Det går ibland dåligt. Om du efter du har slutfört stegen ovan och frågor erfarenhet kraschar etc, bekräfta RAM snäpps i ordentligt. Om problemen fortsätter är det möjligt att du fått en skada hos din återförsäljare.

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man rengör en laptop-skärm utan att skada den

Relaterade artiklar


 • hur man rengör pennan från en datorskärm
 • hur man identifierar problem med nätverksmaskinvara
 • blank vs matt skärm laptop
 • Hur identifiera pekplatta problem
 • konsument av billiga skrivare
 • hur man använder 3G för internet
 • hur man fyller en LaserJet-kassett med toner
 • Ta bort ett program på PPC
 • hur du aktiverar java på en Windows Pocket PC webbläsare
 • hur du överför data från dator till dator