Dator > fördelar huvudminnet har över Diskettstationer lagring

 • fördelar huvudminnet har över Diskettstationer lagring


 • De flesta av minne som används i en typisk dator indelas i två kategorier:. RAM och hårddisk minne. RAM, som ibland kallas primärminne, lagras i datorchips hjälp av ett system av små switchar. Hårddisk minne är en sofistikerad typ av magnetisk lagringsenheter. Minnet lagras som små magnetiska signaturer på en snurrande skiva. Båda formerna av minne är viktiga för driften av en dator, och alla har sina egna fördelar och nackdelar.

  Speed

  Main minne är mycket snabbare än Diskettstationer lagring. När datorn vill komma åt en sektor på hårddisken, det måste snurra upp disken, flytta en läs /skriv arm till rätt plats på hårddisken och läsa den information som skivan snurrar. För att läsa en del av RAM-minne, däremot har datorn bara skicka en signal till ordet linjen och lite rad (de två kablarna som ger plats för en viss bit data) och läs den utvunna informationen. Eftersom primärminnet är så mycket snabbare än Diskettstationer lagring, datorer utföra så många av sina beräkningar som möjligt i huvudminnet och spara sekundär lagring mer permanent information.

  inga rörliga delar

  Diskettstationer lagring har blivit bättre med åren, men det är fortfarande sårbar för mekaniskt fel. En hårddisk har rörliga delar, som antingen kan gradvis slitas ut eller abrupt "krasch". En hårddisk krasch kan ibland vara just det. Armen håller läs-skriv huvudet kan kollidera med ytan av enheten, gräva ett stort hål i den och förstöra stora strängar av data. Alternativt kan de magnetiska beläggningen på små delar av enheten börjar erodera eller spindeln eller andra rörliga delar kan börja slitas ut. Main minnesenheter, som utan rörliga delar, är mycket robusta och sällan slitas ut från normal användning.

  Enkel ersätter

  huvudminnet och magnetisk lagring av tjäna helt andra syften. Magnetisk disklagring innehar permanent eller semipermanent information, medan primärminne bara håller reda på info om datorn behöver när den är igång. På grund av detta, är huvudminnet mycket lättare att ersätta än Diskettstationer lagring. Nästan alla datoranvändare kan ersätta ett RAM chip genom att dra ut det gamla och sticka en ny i samma fack. För att ersätta en hårddisk, däremot måste användaren säkerhetskopiera alla sina filer innan han ens kan ta den fysiska köra ut. Han sedan måste installera och konfigurera många av hans program när han får den nya enheten igång.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man byter fläkten i en stationär PC

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en bärbar dator försäljning
 • hur man installerar en Microsoft trådlös mus i Ubuntu
 • hur man öppnar ett nytt konto Hotmail-e
 • hur du uppgraderar RAM-minnet i en Apple MacBook Pro
 • hur du kontrollerar om en PC DVD-enhet fungerar?
 • hur man uppgraderar en anteckningsbok processor
 • Hur konvertera ett SD-kort till hårddiskutrymme
 • hur man spelar in filmer på en hårddisk och spela upp dem på en TV
 • Hur konvertera en dator till en tv
 • Logitech 890 felsökning