Dator > effekterna av läggas minne på en bärbar dator

 • effekterna av läggas minne på en bärbar dator


 • Bärbara datorer är vanligen mindre kraftfulla än sina mer skrymmande stationära motsvarigheter, särskilt när bärbara datorer har mindre random access memory (RAM) installerat. RAM krävs för att lagra data från hårddisken och skicka den till processorn och kan ha stor inverkan på datorkraft. Lägga mer RAM-minne till en bärbar dator kan förbättra datorns prestanda och göra skillnaden mellan bärbara och stationära prestanda mindre märkbar. Minskad

  Lag

  Dator fördröjning uppstår när program eller processer som en dator som kör överskrider dess högsta processorkraft, vilket gör processen och program tar längre tid att ladda. En av de ledande orsakerna till dator eftersläpning är otillräcklig RAM. Om en dators RAM-minne fylls med data, och användaren kommandon på datorn för att börja en ny process, kommer datorn att behöva vänta för att skapa utrymme på RAM innan processen kan börja. Installera mer RAM-minne på en bärbar dator kommer att minska sannolikheten att det RAM kommer att fylla upp med uppgifter, så det är troligt att fördröjning kommer att minska. Dator släpar kan vara speciellt problematiska på bärbara datorer som kör Windows Vista eftersom det kräver mer RAM-minne för att köra än andra populära operativsystem. Datorer med mindre än 2 gigabyte RAM-minne kan uppleva fördröjning när du kör Vista, även när de utför normala arbetsuppgifter som webbsurfning och ordbehandling. Installera nya RAM på bärbara datorer som kör Vista kan leda till betydande vinster i hastighet.

  Multitasking intensiva program

  När du installerar mer RAM-minne kan leda till förbättrade datoranvändning när du utför vanliga uppgifter, kommer det att vara mest märkbara när de utför uppgifter som kräver en stor mängd RAM, t. ex. när multitasking eller kör intensiv applikationer som datorspel. Ju fler processer du kör på samma gång och mer komplexa applikationer är, desto högre RAM krav kommer att bli. Vissa bärbara datorer kan inte ens kunna köra vissa program utan att utöka mängden tillgängligt RAM-minne.

  Virtual Memory Size

  En annan fördel med att lägga minne till en bärbar dator är att det ökar den potentiella storleken på den virtuella minne du kan använda på den bärbara datorn. Virtuellt minne är ett system där en dator används hårddiskutrymme för att komplettera RAM och höja den faktiska storleken på RAM. Den maximala storleken på virtuellt minne begränsas av det maximala mängden RAM, så genom att öka mängden RAM-minne på en bärbar dator du också öka den maximala storleken på det virtuella minnet, vilket kan leda till ännu större förbättring av datorkraft.

  Processor Användning

  En potentiell nackdel med att lägga till RAM-minne till en bärbar dator är att det kan leda till ökad processoranvändningen och värmeproduktion. Ju mer RAM du har, desto mer data kommer du att kunna skicka till processor, som ger bättre datorer hastigheter, men kan också göra processorn når 100% av sin processorkraft. När en processor närmar sig 100% utnyttjande, kommer den att generera mer värme. Om det blir för varmt, kan datorn stängas av för att undvika skador.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur du installerar en trumma i en skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man återställa raderade filer från ett USB-minne
 • hur man skall avgöra LCD-dimensioner
 • hur man ändrar namnet på enhet C:
 • hur man gör en trådlös usb antenn
 • göra regelbundna datorhögtalare fungerar på bärbara datorer?
 • Hur du ser på filmer på en Acer Aspire One
 • Hur berätta om sitt moderkort eller CPU som är död
 • hur du växlar mellan datorer och mini KVM-omkopplare
 • Skillnaden mellan parallella & seriella skrivare
 • hur man mäter en laptop skärmstorlek