Dator > de fördelar som Diskettstationer lagring har över huvudminnet

 • de fördelar som Diskettstationer lagring har över huvudminnet


 • Den stora majoriteten av stationära och bärbara datorer innehåller både Random Access Memory (RAM) och magnetiska hårddiskar (hårddiskar). Alla dessa hårdvarukomponenter hålla data för användaren, men de har unika egenskaper. För en sak, den elektroniska RAM kretsar primärminne, medan dyrare än Diskettstationer lagring för deras lagringskapacitet, kan manipulera data mycket snabbt. Magnetiska minnen är fysiska enheter som lagra och hämta data något långsammare.

  Men magnetiska enheter har unika fördelar: till skillnad från primärminne, de kan lagra information även när datorn är avstängd. Magnetisk disklagring har typiskt mer kapacitet än primärminne, och data på magnetiska hårddiskar kan flyttas från dator till dator. Att vara medveten om dessa skillnader kan hjälpa en användare att förstå hur hårdvara fungerar "under huven".

  Permanent lagring

  Diskettstationer lagring är permanent. Detta är förmodligen den främsta fördelen över Random Access Memory eller RAM, som används för primärminne. RAM, som består av elektroniska chips som kräver konstant effekt, beskrivs som flyktiga: när användaren stänger av datorn, är den information som finns i RAM försvinner, som om det vore raderas

  Diskettstationer hårt. enheter spara information på fysisk media-en eller flera roterande cirkulär fat-När informationen finns kvar tills användaren väljer att se över det eller radera det. Även när datorn är avstängd, är data på hårddisken tills datorn slås på igen. Den information som sparas på en hårddisk är tillgänglig för år, under förutsättning att enheten inte misslyckas eller blir skadade.

  Större kapacitet

  Magnetiska hårddiskar har kommit långt sedan starten för persondatorer. Hårddiskar höll bara ett par hundra megabyte eller mindre under de första åren. Nu några hårddisk minnen tag terabyte data, kan en miljon gånger större kapacitet än en megabyte.

  Minne installerad i datorer idag innehålla upp till flera gigabyte av information, där varje gigabyte inne med ungefär tusen gånger mer än en megabyte, men tusen gånger färre än en terabyte. Det är långt mindre datakapacitet än de magnetiska hårddisken installeras i samma maskiner.

  Denna extra kapacitet också gör det magnetiska hårddisken som ska användas som kompletterande "virtuellt" minne när huvudminnet fyller till kapacitet. Men eftersom Diskettstationer lagring är inte lika snabb på att lagra och hämta information som elektroniska RAM, tenderar datorn att sakta ner om inte tillräckligt med primärminne är tillgängligt för de aktuella uppgifterna.

  Information Portabilitet

  Även interna hårddiskar kräver en viss ansträngning för att få tillgång till och ta bort, externa hårddiskar erbjuder bärbarhet. Eftersom Diskettstationer lagring behåller informationen även utan ström, kan en användare med en extern hårddisk transport den magnetiska disken lagring, tillsammans med sina uppgifter, från dator till dator. RAM förlorar data i samma stund det avskurna från strömtillförseln, inbegripet när datorn är avstängd eller den elektroniska RAM-chips tas bort från datorn.

  Även internt installerade hårddiskar kan flyttas från dator till datorn ibland, men det kräver extra ansträngning. Om en användare beslutar att bygga en ny dator, kan hårddisken flyttas till den nya datorn, där de data som ligger kvar på hårddisken kan fortfarande hämtas. Dessa hårddiskar kan också användas som en backup lagringsenhet.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man rengör en bana laserskrivare

Relaterade artiklar


 • hur man underhåller min laptop
 • hur du ansluter din digitala box till din dator
 • hur man väljer en LCD-bildskärm
 • hur du säkerhetskopierar data på ett flash-minne
 • hälsoriskerna med laserskrivare
 • hur man hämtar en hård antal modellen med fyrhjulsdrift via kommandoraden
 • hur man kan anpassa serieport kablar till usb
 • hur man ställer en primär enhet
 • hur man bränner en CD-skiva på en bärbar dator
 • hur du formaterar en enhet på Mac för att arbeta på PC