Dator > dator startfel hjälp

 • dator startfel hjälp


 • Om en dator kan inte starta när strömbrytaren trycks in, finns det ingen anledning till panik. Det finns flera skäl till att en maskin kan inte börja att välbekanta Windows-skrivbordet lastning logotypen, och några anledningar är lätta att diagnostisera och rätta dig själv. Mer komplicerade problem kan kräva hjälp av en professionell. I båda fallen har ett nyligen uppsättning säkerhetskopior för dina värdefulla data är alltid betryggande Extern ström Problem Kolla de viktigaste kraftkällan för datorn. Vägguttag kan dö eller bli avstängd och pluggar kan komma ur vägguttaget. Om din maskin är ansluten till ett överspänningsskydd-och det bör vara-se den kraftiga band är ansluten till ett fungerande eluttag och indikatorn ljus är tända. Om överspänningsskydd har tagit ett "hit" får förstöras eller kan helt enkelt vara offline. Koppla ur datorn och bildskärmen från remsan och tryck på reset-knappen. Om indikatorn lyser återgå till det normala, ansluter datorn igen i. Om de inte lyser, byt överspänningsskydd. Kontrollera också att kontakten sitter ordentligt fast på baksidan av datorn. Om nätaggregatet på datorn har en strömbrytare, se till att strömbrytaren är på. Ändra inte den röda spänning indikatorn. Kontrollera AC adapter tegel på en bärbar dator för att se till att indikatorn lyser. Prova att använda ett identiskt nätadapter eller en universell nätadapter.

  Inre frågor om makt

  Strömförsörjning lådor på skrivbordet modeller leverera fem olika nivåer av makt till enheter på din dator. Bara en av dessa nivåer kan gå ut och datorn annars ser ut som det vänder på normalt, men hårddisken kommer inte att kunna starta upp. Om möjligt, testa din strömförsörjning. Testare är relativt billiga. Byt ut nätaggregatet med korrekt typ och wattal av effekten för din maskin. AC Adapter-port misslyckanden på bärbara datorer är vanligt. Om silver inlägget i din AC-punkt är vicka i vägguttaget, se en professionell.

  Moderkort Frågor

  Titta skrivbordet fall. Ett grönt eller gult ljus ska lysa på ditt moderkort när maskinen är inkopplad i. Om inget ljus på, är det troligt moderkortet har dött. Koppla ur datorn och ta bort silver, nickel-stora klocka batteriet från maskinen. Tryck på strömbrytaren för att bevilja ansvarsfrihet moderkortet. Byt ut klockan batteriet och att kontakten och försöker starta maskinen. Du kan också prova med att återställa moderkortet hoppare, om du vet var den lilla bygeln inläggen finns. Denna typ av moderkort återställning är inte möjligt på flesta bärbara datorer.

  Andra problem

  En dålig enhet, t. ex. en dålig RAM-minne, grafikkort och andra PCI-kort, kan orsaka startfel. Ta bort alla PCI-kort från skrivbordet och alla PCIMIA kort från en bärbar dator. Ta bort en RAM-minne och försöker starta. Testa andra RAM-minnen ensam, liksom. Om datorn startar om en pinne, men inte när en annan, eller två pinnar är närvarande, ersätta de dåliga minnet. Om båda RAM-minnen start, börja lägga PCI /PCIMIA kort tillbaka i, en i taget, tills ett kort gör stöveln misslyckas. Byt detta kort.

  Hårddisk Haverier

  Det är möjligt, av flera skäl, för en hårddisk att misslyckas katastrofalt. Byt ut enheten med en reservdel enheten och försök att installera Windows på provkörning. Eller försök att komma åt enheten genom att ta bort det och placera det i en extern USB-enhet fallet eller "slavar" det till en annan dator. Om maskinen stövlar till installera disk eller enheten dyker upp på den andra maskinen, kan din huvudsakliga hårddisk vara mekaniskt delas liksom elektriskt skadade.

  Problem i Windows

  Om datorn försöker boota Windows , men sedan stängs ner eller "blå skärmar", försöka starta i felsäkert läge genom att trycka på F8 när den börjar. Välj "Felsäkert läge" eller "Senast fungerande konfiguration. "Om detta misslyckas sätter du in Windows setup skivan i CD-facket och starta denna CD. När du uppmanas välja" Recovery "alternativ och skriv" chkdsk "eller" Fixboot "i DOS fönstret. Din Windows-installation kan komma att repareras på detta sätt. Annars kan du behöva göra en fullständig ominstallation av Windows för att återställa boot kapacitet.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man installerar en jack datorljud

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar en Sony hårddisk
 • hur du kan få information om ett Micro SD-kort
 • Hur konvertera en laptop lcd på en bildskärm
 • hur man bygger en server dator
 • hur man raderar en Mac-dator hårddisk
 • hur du kontrollerar om modellnumret på en Sony laptop
 • hur man kan få en statisk ip-adress
 • hur man byter en back ljus i en Sony Vaio laptop
 • Hur man laddar ner iTunes till en flash-enhet
 • hur du anpassar MacBook