Dator > Vilka steg att uppgradera en bios?

 • Vilka steg att uppgradera en bios?


 • BIOS på datorn är din Basic Input /Output System på datorns moderkort. Varje datorns BIOS är lite annorlunda på grund av de många moderkort som finns på marknaden. Huvudsak BIOS är programvaran på ditt moderkort, inte på din hårddisk, som talar om för moderkortet om maskinvaran på datorn. BIOS har information om din DVD-ROM-enhet som skickas till moderkortet för att allt fungerar korrekt. Uppdateringar är ofta nödvändigt att se till att hård fortsätter att arbeta snabbt och effektivt.

  Säkerhetskopiera dina Bios

  Alla uppdateringar är inte lyckats, så för att undvika allvarliga skador på din dator eller funktionalitet. hårdvara, kommer du vill säkerhetskopiera din nuvarande BIOS. Detta kan vara lite svårt, beroende på din kunskap om processen och ursprung ditt moderkort. Den viktigaste frågan du måste besvara är där du fick ditt moderkort från. Till exempel, om du hade moderkortet tidigare installerats av en kombinerad enhet, såsom genom Dell eller HP, kan du kontakta Dell eller HP direkt att säkerhetskopiera dina BIOS. Om du har installerat ett moderkort som du köpt separat från resten av datorn, måste du kontakta tillverkaren av moderkortet för ytterligare anvisningar. I många fall kommer du bli ombedd att säkerhetskopiera BIOS till en CD-skiva eller diskett. Normalt är dessa komprimerade i zip-filer så du måste ha ett program som WinZip eller PeaZip att expandera och öppna BIOS-filen om du behöver återgå till den tidigare versionen.

  Ladda ner och installera

  De flesta BIOS uppdateringar eller uppgraderingar kommer att ha en tillverkarens deklaration eller instruktioner som ingår i uppgraderingen för dig att läsa. Detta hjälper dig att korrekt uppgradera BIOS utan att datorn skadas. Dessa instruktioner kommer oftast som en README-fil, som är en. Txt-dokument. Läs dem noggrant innan du börjar installationen. Därefter bör du kunna ladda ner uppgraderingen från tillverkarens hemsida, om man inte är tillgänglig följer du steg 1 igen och kontakta tillverkaren. Kommer du normalt uppmanas att spara uppgradera till en extern källa såsom en skrivbar CD, diskett eller USB-enhet. Återigen, vill du ha ett program dekompression programvara installerad på din dator för detta eftersom de flesta BIOS-uppgraderingar kommer i en. zip-format. När du har expanderas. Zip-filen, spara dokumenten till din extern källa. Starta om datorn och börja installera BIOS som du blivit anvisad i Viktigt-filen.

  Omstart och slutföra

  När datorn har avslutat uppgradera BIOS, bör du kunna starta om datorn. När datorn startar om, BIOS den nya ska visas på skärmen. Detta är datorns sätt att informera er om att BIOS faktiskt har uppgraderats. Om ett felmeddelande uppstår eller ditt nya BIOS inte visas på skärmen efter du startar om, måste du konsultera en datortekniker eller kontakta tillverkaren direkt. Kom ihåg att ha dina tidigare BIOS sparade på en extern källa. Detta kommer att bidra till att reparera din dator, om det behövs.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:CD boot information

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar en gammal datorn
 • hur man kan jämföra laptop moderkort
 • hur du vill visa en pdf på en digital fotoram
 • hur du ändrar PC-fläktar
 • hur man installerar ett grafikkort i en Toshiba Satellite bärbar dator
 • hur du tar bort Windows historia filer
 • hur man hittar drivrutinen för en okänd PCI
 • hur man fixar en dator som inte kommer att hitta ett tangentbord
 • hur man bygger en high-end PC
 • den bästa detaljhandeln stationära datorsystem