Dator > Hur vet jag om moderkortet eller processorn är dåligt i en laptop?

 • Hur vet jag om moderkortet eller processorn är dåligt i en laptop?


 • Diagnostisera källan till en dator problem vanligtvis innebär en process för eliminering, utvärdering varje del. I en stationär dator är detta enkelt, eftersom varje del kan tas bort eller ersättas med lite svårigheter. Ta isär en laptop är inte riktigt så lätt. Till skillnad från en stationär dator, de är egentligen inte avsedda att demonteras av genomsnittskonsumenten, och i många fall, ta isär en bärbar dator kan påverka garantin

  Hur identifiera utan demontering

  Uppenbarligen, eftersom demontering av en bärbar dator är bortom skicklighet flesta användare kräver diagnos av hårdvaruproblem förmågan att känna igen vanliga problem som kan orsakas av särskilda datordelar. Överhettning är ett vanligt tecken på en misslyckad fläkt eller kylfläns, snarare än ett problem med datorns processor. Konstant kraschar är ett tecken på dåligt minne mycket oftare än en misslyckad moderkortet eller processor. Dessa små indikationer kan vara en livräddare när man hanterar slutna hårdvara som bärbara datorer.

  När diagnos om det är moderkortet eller processorn, finns det några grundläggande saker att titta efter. Processor skada är oftast ganska uppenbart, att datorn helt kommer att sluta fungera, oförmögen att ens köra BIOS (Basic Input Output System) firmware. Detta kan också orsakas av minnesfel. Byt ut minnet med kända gott minne, och se om problemet kvarstår.

  Moderkort problem är lite svårare att upptäcka, eftersom ett moderkort är inte en enda bit av kisel. Normalt är ett moderkort misslyckande faktiskt ett misslyckande för en av de komponenter lödda till moderkortet, till exempel USB-styrenheten, eller hårddisken chips controller. Men ofta är problemet med en av de viktigaste regulatorn chip på moderkortet, vilket kommer att orsaka att datorn slutar fungera helt och hållet. Det finns inte något bra sätt att urskilja detta från en processor fel, annat än att byta ut processorn, det är inte alltid möjligt

  Problem med Laptop Reparation

  Ett grundläggande problem med att hantera bärbara datorer är det faktum. att många bärbara datorer är byggda med processorn fastlödda direkt till moderkortet istället för i samband med ett uttag, liksom de flesta stationära datorer. Detta innebär att alla problem med antingen moderkortet eller processorn kommer att kräva ersättning av båda. En bieffekt av detta är att moderkortet och processorn måste beställas som en enhet, du kan inte mixa och matcha, och endast de delar som tillverkaren av den bärbara datorn är villig att lämna kan användas.

  För att förvärra problemet, om den bärbara datorn fortfarande omfattas av garantin, eventuella reparationer måste göras av tillverkaren eller en tillverkare-certifierad verkstad. Detta ofta leder till en kostnad på delar och arbete som faktiskt kommer att överstiga kostnaden för den bärbara datorn, särskilt om det orsakats av något som garantin inte täcker.

  Till sist, om den bärbara datorn är garantitiden gått ut, kan det vara helt omöjligt att reparera den, eftersom de flesta tillverkare inte lager delar till äldre maskiner som de inte längre behöver delar till hands för garantireparationer.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man fixar en tappad laptop

Relaterade artiklar


 • hur du hittar ditt grafikkort i datorn
 • fett kontra fett 32 formatering
 • Hur man vet om du ska köpa en PC eller Mac
 • hur man klocka Excel-funktioner
 • kan du rengöra kontakten mellan en CPU och fläkt?
 • hur du anpassar en Acer Aspire One
 • hur man fixar ctx Pentium 3 datorproblem avstängning
 • hur man gör en banner på en Mac
 • 60 vs 75 hertz
 • Lägga till en bildskärm till en Toshiba laptop