Dator > Hur man säljer kretskort för skrot

 • Hur man säljer kretskort för skrot


 • Du kan sälja kretskorten i din dator och annan elektronisk utrustning för elektronisk återvinningsföretag eller raffinaderier metall. Kretskorten sitter guld och koppar. Återvinningsföretag kan återanvända vissa delar av kretskortet direkt eller smälta ner hela styrelsen att skörda ädla metaller. Hitta återvinningsföretag genom kommunala kontor eller sökningar Internet och sedan lära sig deras krav för att acceptera återvunnet styrelser och de priser som de betalar, som varierar kraftigt

  Du behöver:
  datorn eller kretskort.


  1.
  Ring din lokala avdelning för offentliga arbeten, renhållning eller energi att se om de kan rekommendera en köpare kretskort i ditt område. Om din stad rekommenderar ett företag, det finns en stor chans att det är ett välrenommerat företag som betalar ett rimligt marknadspris. Ring alla rekommenderade köpare att avgöra vilket pris de betalar för kretskort.
  2.
  Använd Internet för att hitta metall raffinaderier och elektronik återvinningsföretag nära dig. Skapa en lista som innehåller namn, adress och föredrog kontakt metod (telefonnummer, e-post eller personliga besök) för varje potentiell köpare.
  3.
  Ring elektroniken återvinningsföretag. Frågar vilka delar de tar och hur mycket de betalar för kretskort. Fråga om de köper begagnade datorer som fortfarande är monterade eller om du först måste ta bort kretskorten. Du kanske kan sälja andra datordelar också, bland annat äldre.
  4.
  Ring metall raffinaderierna på din lista för att avgöra om de köper kretskort och till vilket pris. Inte alla metall raffinaderier ta kretsarna.
  5.
  Kontrollera dagligen metallpriserna på ädla Raffinerad webbplats med hjälp av sina "Marknader at a Glance" fliken som visar dag för dag förändringar i metallpriser för den aktuella månaden. Forskning tidigare metall prissättning för att ta reda på om nu är en bra tid att sälja till en metall raffinaderi. Överväger att övervaka metallpriser under en månad innan du säljer din kretsarna.
  6.
  Sök utanför din kommun om du inte kan hitta en köpare i närheten. Diskutera sjöfartspolitik för köpare inte i ditt område. Vem betalar för frakt? När får du betalt? Kommer det att vara en check, en insättning på en webbaserad tjänst eller någon annan typ av utbyte?
  7.
  Välj en köpare som grundar sig på de olika priser du har upptäckt och lätthet att avsluta försäljningen. Du kanske föredrar att acceptera en något lägre nivå för dina kretskort än att vänta på en högre betalning som skall skickas till dig.

  Tips och varningar


 • Om du har endast en eller två kretskort, be lokala datorn delar och datorbutiker reparera om de vill köpa kretskort för återvinning eller att skörda återanvändbara bitar. Prova att publicera en annons på Craigslist eller andra webbplatser för att sälja eller byta din gamla kretskort.

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:förteckning över Socket 462 moderkort

Relaterade artiklar


 • skillnaden mellan en skrivmaskin och ett tangentbord
 • det bästa sättet att kopiera en systemenhet
 • Hur konvertera en förbindelse s-video till en HDMI-anslutning
 • bygga den själv datainformation
 • hur man använder 2 hårddiskar tillsammans
 • hur du återställer din dator utan att förlora viktiga saker
 • hur du kontrollerar om datorn har dvd-brännare
 • Hur installerar jag min Ethernet-kontroller?
 • hur man fixar en skanner som sätter damm på blanka foton
 • hur du uppdaterar din drivrutiner automatiskt