Dator > Hur konvertera en USB-anslutning till SATA

 • Hur konvertera en USB-anslutning till SATA


 • Den seriella ATA-eller SATA, driftteknik standard ger många fördelar jämfört med tidigare standarder. Den största fördelen är den ökade överföringshastigheter --- 6 Gb /s (gigabit per sekund) för SATA under de senaste 100 MB /s (megabyte per sekund). I första hand hittar du SATA-enheter i en dator, men det finns situationer där du skulle vilja komma åt enheten utanför datorn fallet. En av de mest universella metoder för att utföra denna uppgift är att använda en USB till SATA-kabel adapter eller en extern USB-enhet fall.

  Du behöver:
  USB till SATA omvandlare
  . Extern USB-SATA-enheten fall.
  Skruvmejsel.

  använda en USB till SATA omvandlare


  1.
  Forskning och köpa den typ av omvandlare som du vill använda. Det finns många USB till SATA omvandlare produkter på marknaden. Vissa produkter konverterar endast en typ av SATA-disk (det finns 2,5 tums och 3,5 tums hårddiskar), medan andra konvertera alla typer av SATA och PATA-enheter. Dessutom kan vissa produkter endast använda en USB-kontakt som strömkälla för enheten, medan andra använder en andra USB-kontakt eller en extern eluttag för att ge tillräckligt med ström. Kontrollera omvandlaren uppfyller specifikationerna för din SATA-enhet innan du köper den.
  2.
  Anslut omvandlaren till SATA-enhet. För de flesta omvandlare, innebär detta att ansluta omvandlaren och in i baksidan av SATA-enheten. Den passar bara på ett sätt, så du kan inte koppla in den fel.
  3.
  Plug någon anslutning för strömförsörjning till omvandlaren och in i väggen och anslut USB-kabeln (er) i datorn. Din dator ska känna igen enheten efter en stund.

  Använda en USB Extern SATA mål


  1.
  Forskning och få extern USB-enhet fall som uppfyller de specifikationer för din SATA-disk. Extern USB-enhet fall är idealiska om du vill använda en SATA-enhet utanför datorn mer permanent. Kontrollera att den externa fall stödjer din SATA-storlek.
  2.
  Öppna externa fallet och installera SATA-enheten. Använd en skruvmejsel för att montera enheten i chassit. och ansluta SATA-data-och strömkablarna med kontakten.
  3.
  avsluta ärendet och anslut USB-kabeln till datorn. Om din USB extern hårddisk fall har en Eluttagsikonen att leverera ström, koppla in det i ett eluttag innan du ansluter USB-kabeln. Vissa enheter drar ström från USB-sladden, så enheten inte har en elektrisk kontakt. Slå på strömbrytaren för den externa fallet om man har en. Din dator ska känna igen enheten inom några ögonblick.

  Tips och varningar


 • Läs olika recensioner av produkter innan man köper något för att undvika dåligt gjort produkter.
 • Jorda alltid dig själv ordentligt när du arbetar med dator komponenter. Detta görs med hjälp av en rem marken eller hålla någon del av din hud kommer i kontakt med ett jordat metallföremål, till exempel datorns hölje när den är ansluten till vägguttaget, men strömbrytaren på baksidan av nätaggregatet är avstängd.

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur du formaterar en skrivbar CD för att bränna musik till den

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en skärm från en bärbar dator
 • compact flash-kort kontra SD-kort
 • hur du kopierar en DVD-film i en bärbar hårddisk
 • Hur konvertera en SATA till en USB-enhet
 • hur man öppnar OptiPlex tornet
 • hur man öppnar ett nytt konto Hotmail-e
 • hur man väljer Platta bildskärmar
 • hur du ansluter en mus på datorn
 • hur man avgör processor temperaturer
 • ledde vs laserskrivare