Dator > typer av tomma DVD-videoskivor

 • typer av tomma DVD-videoskivor


 • Det finns många olika typer av DVD-skivor. Vissa får bara skrivas en gång, medan andra skriftliga flera gånger. DVD-skivor kan variera i mängd data de kan hålla, beroende på vilken typ du köper. DVD-skivor också kan komma med olika överföringshastigheter som kommer att avgöra hur snabbt behandlingen enhet kan få data från skivan.

  DVD-R och DVD-RW

  Den enklaste av inspelningsbara DVD-skivor är det DVD-R skiva. Data kan spelas in på skivan bara en gång och kan läsas av de flesta DVD-spelare. I den första generationen av tekniken, kan DVD-skivor håller bara högst 3,95 gigabyte, men senare, uppgraderat lagringskapaciteten till 4,7 gigabyte. Enligt ProAction Media under 2000 DVD-R som har utvecklats i den allmänna versionen och den författande version. Den allmänna versionen körs på standard 650-nm laser enheter, avsedda för hemmabruk. Den författande versionen körs på en högre kvalitet professionella 636-nm laser-enheten. De två typerna, DVD-R författande och allmän versioner, är korset inte kompatibla.

  DVD-RW-skivor är raderbara skivor som kan ha information raderas från tidigare inspelningar. Lagringskapaciteten för DVD-RW-skivor är också 4,7 gigabyte. Enligt ProAction Media, kan de flesta DVD-spelare läsa DVD-RW-skivor, dock kan vissa spelare inte känner igen skivan. DVD-R/RW stöds av DVD Forum grundades av Sony, Hitachi, Mitsubishi, och Time Warner.

  DVD + R och DVD + RW

  DVD + R och DVD + RW följa samma grundprinciper som DVD-R/RW. DVD + R tillåter bara inspelningsbara data, och DVD + RW tillåter omskrivning. Som med DVD-R/RW, DVD + R /RW har samma lagringskapacitet på 4,7 gigabyte. DVD + R /RW stöds av DVD + RW Alliance som grundades av företag såsom Sony, Yamaha, Philips, Dell, och JP.

  DVD-RAM

  DVD-RAM, som med DVD-R, började med en lägre lagringskapacitet senare uppgraderas till 4,7. Enligt ProAction Media, DVD-RAM det bäst passande skivtyp för löpning i dator-enheter. DVD-RAM har fel ledning och detaljplanerade CLV format, vilket möjliggör snabb dataåtkomst. På grund av dessa egenskaper, har DVD-RAM kompatibilitetsproblem med mest fristående spelare.

  kompatibilitetsproblem

  Kompatibilitet är ett problem i många fall när det gäller dvd-spelare, hårddiskar och skivor. DVD + R /RW-enheter kommer inte skriva på DVD-R/RW skivor och vice versa. Det finns dock vissa DVD-spelare som har kompatibilitet med nästan alla format. I vissa fall kan Inspelade skivor kan inte läsas i DVD-spelare. Enligt ProAction Media, DVD-R och DVD + R har ungefär 85 procent framgång när det gäller att spela in skivor. DVD-RW och DVD + RW-skivor har ungefär en 70 procent framgång.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:Hur konvertera en datorskärm till video RCA

Relaterade artiklar


 • hur man diagnostisera en IBM PC problem
 • Hur konvertera en äldre PC nätaggregat till nyare moderkort
 • Microsoft Wireless ergonomiskt tangentbord felsökning
 • hur man använder en bärbar dator och en Bluetooth-aktiverad skrivare
 • hur man rengör dell LCD-paneler
 • hur man håller datorn tornet från att göra ett klickande ljud
 • hur du ansluter kontorsdatorer
 • demontering instruktioner för en laptop
 • hur man kan bli av en Inmatningspanelen för Tablet PC
 • hur du ansluter en Comcast router