Dator > platt bildskärm öppning verktyg

 • platt bildskärm öppning verktyg


 • Du behöver:
  luddfri trasa
  . Isopropylalkohol, utspätt diskmedel eller utspädd ammoniak fri fönsterputsmedel.
  Tandborste eller bomullspinne.
  LabelWriter rengöringskort.

  De flesta moderna datorer set-ups inkluderar en plattskärms-monitor. Även om dessa skärmar kan använda plasma, LED-eller LCD-teknik, är deras allmänna konstruktion ganska standard. I flesta fall bildskärmens elektronik är inhysta direkt bakom själva skärmen och hela paketet är förseglad i ett plasthölje. Öppna en plattskärms-bildskärmen är utmanande och kan leda till skador på den känsliga komponenter. När en reparation är absolut nödvändigt eller när bärgningen material för återvinning eller renovering, kommer de rätta verktygen göra jobbet mycket enklare.

  Skruvdragare

  Mycket av plattskärms-monitorn demontering kan ske med en serie skruvdragare. I vissa fall kommer du att kunna använda vanliga platt-och Phillips-head skruvmejslar eller mindre juvelerare skruvdragare med standard huvuden. För vissa bildskärmar behöver du en insexnyckel, Torx (stjärnformad) skruvmejsel eller annat specialmaterial skruvmejsel för att ta bort den platta skärmen många fästelement.

  Blades

  Några plattskärmar är inneslutna i ett plasthölje som är värme-förseglad under tillverkning. För att bryta denna tätning behöver du en brukskniv med en vass, tunn kniv. Eftersom skärmens känsliga elektroniska komponenter, såsom bandkablarna eller kretskort, ligger oftast strax innanför plasthölje, kan det vara bäst att först försöka använda en tråkig spackel med ett tunt blad. Kan dock tätningar kommer inte isär om inte plasten är avskurna med en vass kniv. En spackel kan också vara användbart för nyfikna isär delar av bostäder som helt enkelt snäpps ihop.

  Ficklampa

  Använd en liten ficklampa för att belysa insidan av bildskärmen. Veta position för fästelement och typer av fästanordningar som används kommer att göra hela demonteringen enklare. En ficklampa med ett flexibelt huvud som kan infogas i en knipa eller böjda att belysa den plats runt ett hörn är bäst för denna typ av precisionsarbete.

  Magnet

  En liten magnet är ett utmärkt verktyg för att samla in tappade skruvar eller andra små komponenter. Tie magneten till slutet av en sträng eller tunn, böjlig tråd.

  Organisatoriska verktyg

  Om du planerar att montera bildskärmen, hålla reda på de delar du tar bort är viktig. Använd små koppar eller plastpåsar att samla in alla skruvar, fästen, kablar och andra komponenter du tar bort. Rita ett diagram över processen eller skapa en lista över de steg. Detta kommer att göra montering mycket enklare eftersom du kommer att kunna utföra samma operation i reserven ordning.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur du ställer in ett möte webbkamera

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort märkpenna från en LCD-
 • hur till göra min laptop skärm dimmer
 • hur man öppnar en zip-enhet
 • hur man uppgradera en hel PC
 • hur till återvinna förlorad data från din hårddisk
 • hur man fixar en dator som inte kommer att hitta ett tangentbord
 • Lägga till en hårddisk till Microsoft XP Professional
 • hur virtualisering
 • hur man fixar HP LaserJet 60,2 fel
 • Hur identifiera lcd problem i en hp laptop