Dator > hur man reda på hur många watt datorn

  • hur man reda på hur många watt datorn


  • Strömmen till datorn varierar baserat på de processer och tjänster som är igång, oavsett om du är ansluten till Internet och hur resurskrävande dina program är. Hårdvaran i sig är klassade för maximal effekt avlopp, men ett system under vanliga förhållanden kommer aldrig att nå detta antal. Beräkningen av det totala antalet topp watt för varje komponent i din maskin är möjligt, men det ger en ofullständig bild av datorns verkliga strömförbrukning. För att få detta nummer är det bästa att göra testa det vetenskapligt.

    Du behöver:
    Wattmeter
    . Prime 95 freeware.


    1.
    Plocka upp en wattmeter online eller på en järnaffär. Billig enheter är tillgänglig för omkring $ 25 till $ 30.
    2.
    Ansluter datorn till den wattmeter och kontakten mätaren i väggen.
    3.

    Starta din maskin. Du kan kontrollera hur mycket effekt datorn använder på olika nivåer ingång genom att titta utslaget på mätaren när du lägger till mer och mer last din processor.
    4.
    Notera den läsa efter datorn är klar startar, men innan du har börjat något program. Det handlar om minst makt dränering, utanför viloläge, kan du förvänta dig en omstart slutar dinglar processer och laddas endast start-tjänster, så ditt system ska vara så ren som det blir i detta skede.
    5.

    Lägg i några aktiviteter som du skulle överväga en normal belastning. Öppna till exempel ett par flikar i en webbläsare, som öppnar Microsoft Word och kanske din favorit IM-klient för att köra i aktivitetsfältet. Kontrollera effekt på mätaren och se vad några pågående processer gör för din strömförbrukning.
    6.
    Hämta Prime95. Prime95 är ett verktyg som används av avancerade användare att hjälpa till att testa stabiliteten i överklockade system. Du kan använda den för att sätta maximal belastning på din dator för att se vad din högsta tänkbara effekt avlopp är för din maskin.
    7.
    Stäng alla program och öppna Prime95 och klicka på "tortyr Test . " Du kan ställa in parametrar för att fokusera hårdare på processorn eller minnet. För dessa ändamål, ställ in den på en jämn balans
    8
    Kör inte något annat under tortyr test -. . Datorn gör alldeles tillräckligt! Håll ett öga på wattmeter och notera den högsta avläsningen. Nu vet du hur många watt datorn använder vid minimal, normal och betonade prestanda.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:kabelhantering för idéer dataarbetsplats





Relaterade artiklar


  • hur man kan stoppa trassliga sladdar dator
  • hur man stänger en extern bildskärm på en bärbar dator
  • hur man byter CD-enheten i en port bärbar dator
  • hur man tar betalt en Dell Latitude batteri
  • Hur konvertera en äldre PC nätaggregat till nyare moderkort
  • hur man bygger en quad core dator
  • hur man rengör en Lenovo laptop skärm
  • hur man fixar ett minne som säger att det måste formateras
  • Hur konvertera en hemdator till en DVR
  • hur man fixar en låst dator