Dator > hur man installerar dubbla grafikkort

 • hur man installerar dubbla grafikkort


 • En relativt ny och välkommen grafik konfiguration som införts av Nvidia och ATI företag är att multi-GPU (Graphics Processing Unit) grafik. Dessa konfigurationer släpptes av Nvidia och ATI kallas SLI och CrossFire, respektive. När konfigureras i ett dubbelt grafikkort installation, gör varje kort varannan bildruta, vilket möjliggör en nära linjär fördubbling av grafik makt. Även denna nya konstellation kan tyckas vara utom räckhåll för hem konsumenten, när det gäller installation förfaranden, de är ganska lätt att installera.

  Du behöver:
  2 Nvidia eller ATI grafikkort
  . Senaste grafikkortets drivrutiner.
  Strömförsörjning som stödjer SLI eller CrossFire.


  1.
  Koppla från datorn från alla elektriska källor och ta bort fallet panel sida tillgång. Detta kan kräva att ta bort två tumskruvar på baksidan av datorns hölje.
  2.
  Leta reda på två PCI-E 2. 0 gränssnittet platser på det nedre vänstra hörnet av moderkortet. Dessa kommer att märkas på moderkortet som "PCI-e_0" och "PCI-e_1. "
  3.
  Sätt ett grafikkort i varje kortplats. Dessa kort är knappat skall införas i bara en riktning. Metallen ansikte plattan kommer att möta på baksidan av målet. Kortet kommer låses på plats efter korrekt isättning.
  4.
  Lokalisera PCI-E strömkontakter och ansluta dem till grafikkort som behövs. SLI och CrossFire grafikkort kommer att kräva antingen två 6-pin anslutningarna eller en 6-pin anslutning och en 8-pinnars anslutning från nätaggregatet. anslutning sker i slutet av grafikkortet pekar mot framsidan av ärendet.
  5.
  Anslut bron data gränssnitt som medföljde grafikkort. Denna bro är en tunn remsa data band som kommer att ansluta till en data-port på varje grafikkort. Dessa uppgifter hamnar har liknande utseende till PCI-e blad, men de är mycket mindre i längd och är placerade på motsatt sida av kortet nära baksidan av datorns hölje. Detta band kommer att ansluta till vart och ett av korten och möjliggöra kommunikation mellan dem.
  6.
  Tillbaka datorns panel sida tillgång och återställa alla elektriska källor tidigare avskurna.
  7.
  Anslut bildskärmens datakabel till den översta grafikkort. Denna anslutning kommer att kräva en Digital Visual Interface (DVI) anslutning i nästan samtliga fall. En adapter kan användas vid behov, som kommer med ditt grafikkort.
  8.
  Starta upp skrivbordet i Windows.
  9.
  Launch den grafikkortets drivrutiner från skivan du fick med ditt grafikkort. Om skivan inte är tillgänglig kan du ladda ner drivrutiner från kortet webbplats.
  10.
  Installera drivrutinerna och följ alla på skärmen för att starta enligt anvisningarna. Förarna, oavsett tillverkare, kommer att automatiskt upptäcka och möjliggöra dubbla grafikkort läge och börja använda dem som sådana med de slutliga föraren startar.

  Tips och varningar


 • Se alltid till att du uppdaterar drivrutinerna så ofta uppdateringar blir tillgängliga. Multi-GPU computing förbättras hela tiden både för tillverkare med betydande effektivitetsvinster ökar i varje förare release.

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man installerar en bildskärm på en Dell

Relaterade artiklar


 • Toshiba Tecra felsökning
 • hur man fixar cd-enheter på bärbara datorer
 • är det ett sätt att återskapa data från en S RAM-kort?
 • hur man kan förbättra datorns prestanda
 • hur du vill visa en pdf på en digital fotoram
 • Hur konvertera en USB till en linje in
 • hur fax från en HP All-in-One från en dator
 • hur man ansluter en fax till en USB-port
 • hur man byter en cpu på ett moderkort
 • hur du ändrar CMOS batteriet på en IBM laptop