Dator > hur man hanterar datorn montering

 • hur man hanterar datorn montering


 • Montering din egen dator kan ge dig precis den datorkraft du vill ha för dina specifika behov. Genom att sätta ihop datorn själv, ser du till att du vet exakt vad kapacitet din dator har, från hastighet till kapacitet. Det hjälper dig också bekanta dig med de olika komponenter som datorn består av, vilket hjälper dig att felsöka problem som kan uppstå från datorn misslyckanden. Slutföra en framgångsrik församling kräver ett systematiskt tillvägagångssätt, dock med försiktighet vidtas för att skydda dyr utrustning som går in i ditt system. Men när det är färdig, kommer du ha ett system som du inte bara förstå bättre, men en byggda för mindre pengar än att betala för ett helt monterat köpa

  Du behöver:.
  PC fall
  . Datorns moderkort.
  CPU.
  Fans.
  RAM.
  Skivenheter.
  Grafikkort.
  Ljudkort.
  Anslutningskablar.
  PC nätaggregat.
  Antistatiskt.
  Skruvmejsel.
  Penlight.


  1.
  Packa upp datorn delar och lägg dem ut på en stor ren dammfri plant underlag, helst en med metall ben. Lämna elektriskt känsliga delar i sin antistatiska portionspåsar.
  2.
  Stack komponenten installationsanvisningarna bredvid komponenter inom räckhåll. Vik någon installation diagram och placera dem i en väl synlig plats på arbetsytan.
  3.
  Placera antistatiskt på din handled och sedan klipp den till en närliggande metallisk yta med hjälp av liten alligator klipp på bandet slut. Använda antistatiskt skäl kroppen så att du inte avger en elektrostatisk urladdning när man rör datorn delar vid installation.
  4.
  Placera fallet platt på arbetsytan och ta av locket genom att ta bort skruvarna som håller locket på plats och sedan skjuta av.
  5.
  Montera datorn från moderkortet utåt. Skruva fast moderkortet ordentligt i fallet, och sedan installera de komponenter som ansluts direkt till moderkortet, såsom CPU, RAM-minnen och fläktar moderkort.
  6.
  Installera strömförsörjningen till fallet om det inte kom redan är installerat. Se till att utbudet är inställd för ditt regional stormakt användning. För USA, ställ in din Spänningstillförseln på 115 volt.
  7.
  Sätt fallet kablarna från fall till ditt moderkort. Dessa kablar inbegripa befogenhet och reset controllers switch, liksom makten och hårddisk lysdioder aktivitet.
  8.
  Installera skivenheter i datorn fallet. Beroende på storleken av ditt fall, enheter kan överhäng moderkortet. Se till att inte skada komponenter moderkort när du installerar enheterna.
  9.
  Installera alla PC-kort som ett grafikkort eller ljudkort.
  10.
  Anslut hårddisken kablarna och anslut skivenheter till moderkortet.
  11.
  Anslut nätkablarna från din makt försörjningen av moderkortet, diskenheter, PC-kort och fläktar i ditt system.
  12.
  avsluta ärendet, att skruva fast den ordentligt stängt, och sedan testa datorn. Om det går, fortsätter med att installera operativsystem och andra datorprogram. Om det doen't, kontrollera installerade komponenter för misstag i installation med installationen manualer för felsökning.

  tips och varningar


 • Använd en penlight till stöd i att se några svåra att hitta stift eller pluggar inne i ditt fall under installationen.

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man installerar dubbla grafikkort

Relaterade artiklar


 • hur man rengör Mac fontcachen
 • hur man installerar en Microsoft trådlös mus i Ubuntu
 • hur man byter en inverter på en Toshiba laptop
 • hur man väljer datorer för ett litet företag
 • hur ta reda på när min Apple-garantin är upp?
 • hur man skapar en nollmodemkabel
 • hur man använder webbkameran på en Acer Aspire One
 • typer av seriella kablar
 • hur man byter en CMOS-batteriet i en laptop ECS
 • hur du ansluter audio till ett grafikkort