Dator > hur man fixar ctx Pentium 3 datorproblem avstängning

 • hur man fixar ctx Pentium 3 datorproblem avstängning


 • Även om de nu äldre teknik, Pentium 3-datorer kan fortfarande fungera maskiner. Med rätt skötsel och underhåll av dessa äldre datorer kan fortsätta att utvecklas väl, men det är viktigt för deras ägare att veta vad man ska göra när problem uppstår. En av de vanligaste problemen med dessa Pentium 3 datorer är oväntat stopp, så det lönar sig att vara förberedd

  Du behöver:. .
  Computer
  Liten skruvmejsel ställa.
  Tryckluft.

  Överhettning


  1.
  Stäng av datorn och ta bort nätsladden från baksidan av enheten. Leta reda på fästskruvarna på baksidan av datorns hölje och ta bort dem. Lägg skruvarna åt sidan på en säker plats.
  2.
  Hitta spaken fall ut på datorns fall. Om din Pentium 3 dator är utformad för att sitta platt på ett skrivbord, det gäller hävarm ska vara placerad på toppen av datorn. Om du har en torndesign dator fallet hävarm ska vara placerad på sidan. Dra fallet frigöringsarm ta bort motorkåpan och ställ den åt sidan.
  3.
  Titta inuti datorns hölje för ackumulerade fuzz, damm och smuts. Med tiden damm och smuts från rummet kan ta sig in i datorn, och detta damm och smuts kommer att blockera luftflödet i datorn behöver svalna av sig själv.
  4.
  Ta ut din burk med tryckluft och bifoga droppen som kom med burken. Ge kan ett par snabba test sprayer-detta kommer att ta bort eventuell fukt som kan ha samlats inuti kan. Använd tryckluft för att spruta ut på insidan av datorn.
  5.
  Var särskilt uppmärksam på området runt strömmen. Fläkten bifogas nätaggregat kommer ofta dra damm och skräp i datorn, så du kan ha väsentlig ansamling av damm och smuts där. När alla damm och smuts har tagits bort från insidan av fallet, sätta ihop datorn och slå på den igen.

  Felaktigt Power Supply


  1.
  Ta bort locket från datorn och starta upp den. Leta reda på strömförsörjningen i hörnet av fallet-det kommer att bli ett stort silver box med mycket makt anslutningar som kommer på det.
  2.
  Undersök skick strömförsörjning för eventuella skador. Om strömtillförseln har börjat gå dåligt kan du märka en brännande lukt eller se smält sladdar.
  3.
  Kör datorn med locket och låt den gå tills den stängs av. Lyssna på ljudet av strömmen klicka avstängning som datorn stängs av. Om du hör ett poppande ljud eller ett knakande ljud kan det vara ett tecken på att nätaggregatet har börjat misslyckas.

  Problem med programvara


  1.
  Logga in på datorn och klicka på "Start". Välj "Kontrollpanelen" från menyn och välj "Administrationsverktyg" från menyn. Dubbelklicka på "Loggboken" från listan.
  2.
  Titta igenom Loggboken för händelser som ägde rum ungefär samtidigt som din senaste oväntad avstängning. Ta del av programmet som orsakade problemet.
  3.
  Bort och installera om problemet programmet. Fortsätta att övervaka datorns prestanda.

  Tips och varningar


 • slår på datorn medan luckan är borttagen kan vara extremt farligt. Rör inte strömmen, några kablar eller andra komponenter.

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:Lägga till en ny skrivare till QuickBooks 6

Relaterade artiklar


 • hur man driver en diskett
 • hur du kan få en saknad nyckel tillbaka på en bärbar dator
 • hur man kan bli av gamla kretskort
 • Lägga till skrivare med preferenser
 • hur man raderar en USB-enhet
 • hur man framgångsrikt kan uppgradera datorns minne
 • hur märka delar av datorns tangentbord
 • Microsoft Wireless ergonomiskt tangentbord felsökning
 • Hur konvertera en PS2 tangentbord till usb
 • hur man byter den optiska enheten på en Acer laptop