Dator > hur man bygger ett Core i7 dator

 • hur man bygger ett Core i7 dator


 • Intels nya processor, Core i7, är dess snabbaste processorn eftersom Core 2 Quad processorer. Dessa nya processorer använder mindre stiften för att överföra data från processorkärnor i CPU till moderkortet. Denna förbättring kan data överföras till snabbare takt, och är effektivare i termer av energiförbrukning på grund av mindre stiften. Bygga en Core i7-dator kräver en Core i7-processor och en Core i7 kompatibel moderkort

  Du behöver:. .
  Core i7-processor
  Core i7 kompatibel moderkort (Socket 1366).
  Minnen.
  Datorväska.
  Hårddisk.
  DVD /CD-enheten.
  Strömförsörjning.
  Grafikkortet.
  Ljudkort (inte nödvändigt).
  CPU-kylare.


  1.
  Läs i manualen till ditt moderkort, datorlåda, och CPU-kylare som dessa delar kan variera mycket i struktur och kan behöva lite extra instruktioner för att installera ordentligt.
  2.
  Lyft CPU socket spaken på moderkortet för att exponera uttaget. Se bild på resurser. Höj metall skyddande plattan. Försiktigt plocka upp CPU och sakta sänka den i uttaget. Stäng metall skyddsplåten och sänka CPU-spaken.
  3.
  Rikta in CPU-kylare med hålen på moderkortet, vilket är runt CPU-sockeln. Fäst CPU kylare till moderkortet.
  4.
  Montera minnen i spåren lämnas i moderkortet. Kontrollera att platshållarna är låst (se länk i Resurser, de är vita). Fäst grafikkortet till lämplig plats, som vanligtvis är PCI x16. Observera att vissa moderkort har ombord (inbyggda) video, vilket ger dem möjlighet att visa bilder och video utan ett grafikkort. Om du vill spara pengar och inte behöver mycket hög kvalitet grafik, köpa ett moderkort med inbyggda video. Installera ljudkort nu också.
  5.
  Skruva standoffs (bild i Resources) i ärendet väggen. Det bör inte vara mer standoffs bifogas ärendet än skruvhålen i moderkortet. Om det finns en extra dödläge röra baksidan av moderkortet när du sätter på en dator, kan den orsaka moderkortet för att kortslutning, vilket kan förstöra din dator.
  6.
  Sänk moderkortet i fallet och rikta in det mot standoffs. Fäst skruvarna till standoffs genom hålen i moderkortet.
  7.
  Anslut nätadaptern till datorn fallet. Montera hårddisken i 3,5-tums enhetsfack (mindre) och montera DVD /CD-enheten i 5,25-tums enhetsfack (större). Anslut kablarna från nätaggregatet till lämpliga hamnar på moderkortet, hårddisk och optisk enhet. Anslut datakablarna från hårddisken och DVD /CD-enhet till moderkortet.
  8.
  Anslut alla strömbrytaren, återställningsknapp, varning högtalare och LED-ljus kablar från fall till moderkortet. Stäng datorns hölje. Nu kan du bifoga andra komponenter såsom tangentbord, mus och bildskärm till datorn. Slå på din dator för att testa det.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man installerar ett AirPort-kort i en macbook

Relaterade artiklar


 • hur man rengör de flesta tangentbord för datorer
 • hur man roterar LCD på lenovo laptop
 • multifunktionslaserskrivare köpguide
 • hur du ändrar CMOS batteriet på en IBM laptop
 • hur man kan minska energi datorn använder
 • Lägga till en processor till ett moderkort
 • hur du lägger till 2 RAID-enheter till en Dell-dator
 • Hur kan jag titta på TV på en LCD-monitor?
 • hur man rengör ditt tangentbord effektivt
 • hur du tar bort en laptop cpu