Dator > hur man använder ett DSL-modem som brandvägg

 • hur man använder ett DSL-modem som brandvägg


 • Om du använder ett DSL-modem för att få din snabba Internet-anslutning, kanske du inte medveten om att du kan använda modemet som en brandvägg för att skydda din dator och ditt lokala nätverk. De flesta moderna DSL-modem med en inbyggd brandvägg system som kan hjälpa till att blockera attacker och oönskad kommunikation från Internet, som skyddar datorn från obehörig åtkomst. Även om den exakta metoden för att aktivera det här alternativet varierar beroende på vilken typ av modem du har, den allmänna processen att aktivera brandväggen förblir densamma, oavsett vilken typ av modem du använder.

  Du behöver:
  Modern DSL modem
  . IP-adress, användarnamn och lösenord för modemet kontrollpanelen.


  1.
  Starta datorn, logga in på ditt operativsystem och öppna en webbläsare. I adressfältet, navigera till IP-adressen för din DSL-modem. Om du inte vet vad denna IP-adress är, tryck på Start-knappen, klicka på Kör, skriv "cmd", tryck Enter, Skriv "ipconfig /all", tryck Enter och titta på IP-adressen bredvid posten märkt "Gateway . " När du besöker IP-adressen för din DSL-modem, kommer du troligen att tillfrågas om användarnamn och lösenord för att logga inDu hittar den här informationen från leverantören av din DSL-tjänst eller från den person som konfigurerade DSL-modemet först.
  2.
  Titta på de viktigaste kontrollpanelen för den DSL-modem och försök att hitta en avsnittet något som "säkerhet" eller "Firewall". När du har hittat det här avsnittet, klicka på den för att visa avancerad brandvägg alternativ för ditt modem. Beroende på vilken typ av modem du har, kan du bara ser ett par brandvägg alternativ eller ett brett spektrum av alternativ för att justera brandväggen precis hur du vill. Åtminstone måste du välja alternativet "Aktivera" brandväggen. När du gör det kommer du behöva trycka på en knapp på kontrollpanelen för att tillämpa inställningarna som du har förändrats.
  3.
  Starta ditt modem när du har gjort och tillämpas de ändringar av brandvägg som du vill göra och vänta på att starta upp tillbaka upp och på nytt få en IP-adress. När du är fullt online igen kan du surfa på webben trygga i vetskapen om att du har ett extra lager av skydd mellan din dator och farorna med nätet.

  tips och varningar


 • Om du någon gång upptäcker att du har aktiverat ett alternativ som har påverkat din förmåga att gå online och du är osäker på hur man återställa ändringarna, kan du titta på din DSL-modem handbok för instruktioner om att utföra en "hård återställning" på ditt modem, som återställer den tillbaka till fabriksinställningarna.

Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man kan återställa ett dåligt SD-kort

Relaterade artiklar


 • hur man hittar ett serienummer på en cpu
 • den bästa bärbara datorer för författare
 • hur man mäter en platt bildskärm
 • hur man ansluter en LCD-bildskärm från en gammal bärbar dator
 • hur du formaterar en klass 6 SD-kort
 • hur man rengör din datorskärm
 • Core 2 Duo laptop vs stationär
 • hur man kan övervaka en avlägsen webbkamera
 • hur man polera en laptop skärm
 • Hur man laddar ner min Lexmark på Windows Vista