Dator > hur du kör en dator på solenergi

 • hur du kör en dator på solenergi


 • Kör datorn på solenergi är ett utmärkt sätt att ta med dig ditt arbete. Eftersom datorn kommer att löpa från solens kraft, så länge du kan hitta en solig plats att sitta solpanelen du kan använda din dator också.

  Även stationära datorer kan köras på solenergi, dock. De är inte lika bärbar som en laptop, men du får fortfarande nytta av helt fri el från sol, och här kan du dramatiskt minska mängden ström du betalar för från det lokala elbolaget.

  Datorer varierar i hur mycket ström de behöver. Generellt en bärbar dator använder mycket mindre ström än en stationär, men i båda fallen beror mycket på vilka typer av hårdvarukomponenter du har i datorn och hur du använder den på en daglig basis

  Du behöver:.
  Solpanel.
  Laddningsregulatorn.
  Batteri.
  AC-till-DC-omvandlaren.


  1.
  Köp en solpanel som är kraftfull nog att köra datorn du vill använda den med. Liten netbook datorer använder 45-60 watt, men en större laptop eller gaming notebook kan använda så mycket som 90 watt.

  Du kan ta reda på hur mycket ström din laptop behov genom att titta på strömadaptern. Om det inte tas upp watt måste multiplicera ampere och volt för att räkna antalet watt som behövs på topp användande

  Solpaneler är dimensionerade för sin toppeffekt kapacitet och på grund av variationer i väder är det ovanligt att få det fulla beloppet av nominell effekt från dem. Köp en solpanel som är avsedd för minst 20 procent mer än du behöver

  Till exempel:. En 60 watts solpanel kan bara producera i genomsnitt 48 watt i timmen på morgonen eller eftermiddagen en klar dag samtidigt som det producerar 55 till 60 watt under toppen av solskenet mitt på dagen. Om du behöver använda datorn i flera timmar varje dag, skulle det vara bäst att få en 72 -. . Att 80-watt panel
  2
  Köp en sol laddningsregulatorn om man gjorde inte komma med din solpanel. Regulatorn förhindrar panelerna från att skicka för lite eller för mycket ström till ditt batteri, plus att det förhindrar att batteriet laddas ur på natten eller under molniga dagar.
  3.
  Köp en 12 -volts batteri: Bil och båt batterier fungerar bra med djupt cykel marin batterier är det bästa för denna typ av användning, men du kan även använda en liten gräsmatta-och trädgård batteri att komma igång.
  4.
  Köp en AC-till-DC-omvandlaren. Detta ger dig en Standardsockel hushåll vägg som du kan ansluta datorn till.
  5.
  Anslut din solpanel till laddningsregulator med den kombinerade manligt /kvinnligt pluggarna i varje.

  6.
  Anslut din laddningsregulator till batteriet. Några avgift controllers kräver att du bifoga positiva och negativa ledningar, i detta fall fäster den positiva ledningen till den positiva batteripolen och den negativa kabeln till den negativa batteripolen.

  Om laddningsregulatorn har en hane /hona för anslutning till batteriet behöver du en adapter som har manligt /kvinnligt kombineras i ena ändan för att ansluta till den registeransvarige, och de positiva och negativa ledningar på den andra änden till sladden till batteriet.

  Låt batteriet laddas från solpanelen i flera timmar till en hel dag innan du använder den första gången.
  7.
  Anslut
  din omformaren till batteriet med batteriklämmor. Fäst den positiva (röda) klämman till den positiva batteripolen och den negativa (svarta) klämman till den negativa batteripolen.
  8.
  Sätt på omformaren och ansluter datorn sladden i vägguttaget, slå sedan på datorn.


Previous:hur du ansluter min laptop till min föregångare bil cd-spelare Next:hur man köper en bärbar dator med en webbkamera

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en elgitarr på en mac
 • Hur man överför ett spel på min dator för ett microSD-kort
 • Hur man laddar ner min Lexmark på Windows Vista
 • hur du ändrar en FireWire-port till en USB-port
 • hur man skapar ytterligare adobe skrivare
 • hur du enkelt klona din nuvarande dator
 • hur man ansluter en dator till en TV med en koaxialkabel
 • hur man hittar en perfekt bärbar dator
 • fördelarna med USB-drivna adaptrar
 • Hur man överför en iPod bibliotek till en Mac-dator